Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість
Цей легкий салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком під назвою Свіжість, в перший раз я приготувала до Нового року. Новорічні свята - пора подарунків, незвичайних приємних сюрпризів і смачних страв. Щороку ми шукаємо що-небудь таке, щоб здивувати своїх коханих та близьких. За китайським календарем вважається, що в рік певного тварини, потрібно дарувати образи цих тварин в самих різних виконаннях і певних кольорах. А ось готувати страви наприклад, з курки, свинини, кролятини, в їх рік, категорично не слід. Інакше, як то кажуть «звір розсердиться» і рік буде не вдалим. Ми з вами не відступимо від цих правил, так як наступаючий рік буде роком Собаки, а сьогоднішній новорічний салат ми будемо готувати з курочки. Чому саме цей салат вам необхідний на святковому столі? Все дуже просто. Він дуже простий і приготування не займе багато часу, якого і так, часом, не вистачає перед довгоочікуваним боєм курантів. У ньому відсутні «важкі» для шлунка продукти. Саме тому, в новорічній колекції легких закусок він просто необхідний, так як є простим і неймовірно смачним. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє приготування.
Для 1 кг салату нам буде потрібно:
- пекінська капуста 400-500 гр;
- копчена курка 300-350 гр;
- свіжий огірок 150-200 гр;
- майонез або оливкове масло - за смаком;
- сіль за смаком;
- перець - за смаком.
Як приготувати салат з копченої курки, пекінської капусти та огірка
Готувати починаємо традиційно - потрібно добре промити овочі.
У пекінської капусти необхідно відрізати низ (корінець), так як він не використовується. Верхню частину нарізаємо дрібною соломкою, як показано на фото. Для того, щоб салат вийшов м'якше - жорсткі шматочки потрібно нарізати тонше і дрібніші.
В огірків видаляємо хвостики і теж нарізаємо все дрібною соломкою.
Найважливішим інгредієнтом в салаті Свіжість є копчена курка. Не важливо що ви виберете - цілу курку або окремо ніжки, стегна або грудку, головне, щоб обраний інгредієнт підходив до вашим смаковим запитам, так як смак у різних виробників відрізняється.
Курку відокремлюємо від шкурок, кісток, хрящів і жилок. Нарізаємо дрібними кубиками. Для того, щоб надати салату більш виражений копчений смак, нарізку можна поставити в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини або трохи обсмажити на сковороді, але не до скоринки, інакше салат буде жестковат.
Даємо м'ясу охолонути і всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом або оливковою олією. Сіль і перець за потребою.
Подається на стіл такий салат з копченою куркою в плоскому посуді або маленькому глибокому салатнику. Для прикраси використовують зелень - кріп, петрушка, рукола.
Щоб внести родзинку і надати салату з пекінською капустою трохи ситості, можна подавати його з грінками. Готові грінки можна купити або ж білий хліб, нарізаний дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки. Смачного!