Наш рецепт » Салати » Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Цей легкий салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком під назвою Свіжість, в перший раз я приготувала до Нового року. Новорічні свята - пора подарунків, незвичайних приємних сюрпризів і смачних страв. Щороку ми шукаємо що-небудь таке, щоб здивувати своїх коханих та близьких. За китайським календарем вважається, що в рік певного тварини, потрібно дарувати образи цих тварин в самих різних виконаннях і певних кольорах. А ось готувати страви наприклад, з курки, свинини, кролятини, в їх рік, категорично не слід. Інакше, як то кажуть «звір розсердиться» і рік буде не вдалим. Ми з вами не відступимо від цих правил, так як наступаючий рік буде роком Собаки, а сьогоднішній новорічний салат ми будемо готувати з курочки. Чому саме цей салат вам необхідний на святковому столі? Все дуже просто. Він дуже простий і приготування не займе багато часу, якого і так, часом, не вистачає перед довгоочікуваним боєм курантів. У ньому відсутні «важкі» для шлунка продукти. Саме тому, в новорічній колекції легких закусок він просто необхідний, так як є простим і неймовірно смачним. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє приготування.

Для 1 кг салату нам буде потрібно:

  • пекінська капуста 400-500 гр;
  • копчена курка 300-350 гр;
  • свіжий огірок 150-200 гр;
  • майонез або оливкове масло - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • перець - за смаком.

Як приготувати салат з копченої курки, пекінської капусти та огірка

Готувати починаємо традиційно - потрібно добре промити овочі.

У пекінської капусти необхідно відрізати низ (корінець), так як він не використовується. Верхню частину нарізаємо дрібною соломкою, як показано на фото. Для того, щоб салат вийшов м'якше - жорсткі шматочки потрібно нарізати тонше і дрібніші.

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

В огірків видаляємо хвостики і теж нарізаємо все дрібною соломкою.

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Найважливішим інгредієнтом в салаті Свіжість є копчена курка. Не важливо що ви виберете - цілу курку або окремо ніжки, стегна або грудку, головне, щоб обраний інгредієнт підходив до вашим смаковим запитам, так як смак у різних виробників відрізняється.

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Курку відокремлюємо від шкурок, кісток, хрящів і жилок. Нарізаємо дрібними кубиками. Для того, щоб надати салату більш виражений копчений смак, нарізку можна поставити в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини або трохи обсмажити на сковороді, але не до скоринки, інакше салат буде жестковат.

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Даємо м'ясу охолонути і всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом або оливковою олією. Сіль і перець за потребою.

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і огірком - салат Свіжість

Подається на стіл такий салат з копченою куркою в плоскому посуді або маленькому глибокому салатнику. Для прикраси використовують зелень - кріп, петрушка, рукола.

Щоб внести родзинку і надати салату з пекінською капустою трохи ситості, можна подавати його з грінками. Готові грінки можна купити або ж білий хліб, нарізаний дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору