Індійський чай-масала з молоком - смачний чай зі спеціями
Класичний масала-чай - це поживний, підбадьорливий і дуже ароматний напій. Він прийшов до нас із далекої Індії і полюбився багатьом. Варто відзначити не тільки смакові якості пряного напою, але і його цілющі властивості. Індійський чай-масала з молоком і спеціями активізує захисні функції організму, що вкрай важливо в період холодів і простудних захворювань. Приготуйте екзотичний ароматний напій на мою покроково оформленим фото-рецептом іон вам, неодмінно, припаде до смаку.
Складові:
- молоко - 0,5 л;
- вода - 0,25 л;
- чорний чай - 15 гр;
- кардамон - 3 коробочки;
- гвоздика - 4 шт .;
- запашний перець - 2 шт .;
- кориця - 1 ч. л .;
- чорний перець горошок - 3 шт .;
- аніс - 1/4 ч. л .;
- фенхель - 1 щіпка .;
- цукор - 1 ст. л .;
- мед - 1 ч. л.
Набір спецій ви можете підбирати самостійно виходячи зі своїх смакових переваг. Жирність молока і його співвідношення з водою також можна коригувати на свій смак. Для подрібнення і змішування спецій можна використовувати спеціальну ступку. Але якщо у вас на кухні такий не є, спеції можна розчавити плоскою частиною ножа або качалкою.
Як заварити чай-масала з молоком і спеціями
Дістаньте насіння з коробочок коріандру і подрібніть їх. Роздавите горошинки запашного перцю і розріжте на кілька частин парасольки гвоздики.
Решта спеції можна залишити в цілому вигляді, так як їх зернятка мають насичений смак. Змішайте всі приправи.
З'єднайте в сотейнику молоко і воду. Поставте на конфорку.
Коли молоко закипить, додайте спеції, перемішайте.
Потім? додайте чорний чай і прокип'ятіть напій на повільному вогні протягом 5 хвилин. Дайте чаю настоятися протягом 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Процідіть молочний чай через ситечко або марлю.
Додайте цукор і мед за смаком.
Подавайте корисний і ароматний масала-чай в теплому вигляді як самостійний напій або до випічки.