Медова гарбуз запечена в духовці шматочках з сухофруктами і спеціями
Пряні гарбузове часточки зі спеціями і сухофруктами стануть відмінним ласощами для діток, для прихильників здорового харчування і просто любителів фруктових солодощів. Корисна гарбуз запечена в духовці шматочках з медом, сухофруктами і спеціями - десерт дуже легкий, смачний, пікантний і ароматний. До гарбузі можна додати яблучко чи грушу - смак вийде набагато цікавіше. Покроково оформлений рецепт з фото дозволить вам швидко приготувати смачний і корисний медовий десерт з гарбуза.
Складові:
- гарбуз - 500 гр;
- кардамон мелений - 1/4 ч.л .;
- родзинки - 30 гр;
- мед - 3 ч.л .;
- мускатний горіх - 1/4 ч.л.
- журавлина сушена - 30 гр;
- кориця - 1/4 ч.л.
Як запекти гарбуз у духовці шматочками з медом і сухофруктами
Починається приготування з того, що спершу гарбуз слід добре вимити, очистити від насіння і твердих кірок. Нарізати плід на довільні часточки. Викласти підготовлені шматочки у жароміцних форму.
Посипати їх сушеної журавлиною і родзинками. Також, за бажанням, можна додати курагу, сушену вишню, горіхи, цукати ...
Посипати сумішшю спецій і полити натуральним медом. Надіслати блюдо в прогріту духовку на півгодини. Температуру виставити на 200 градусів.
Гарбуз запечена в духовці шматочках може подаватися на стіл як в гарячому, так і в холодному вигляді. Це, так би мовити, на любителя. Готовий десерт в порціонної тарілці варто полити медовим соусом зі спеціями, який вийшов в процесі запікання гарбуза.
Ароматний, пряний і дуже смачний десерт з гарбуза стане хорошим варіантом для перекусу або полудня.
Таке смачне ласощі складається з корисних і смачних компонентів і відмінно підійде в якості здорових солодощів для дітей. Гарбуз виходить медової, дуже солодкою і просто тане в роті. А готується десерт дуже швидко - всього півгодини і ароматні часточки готові до подачі!