Смачний імбирний кекс з медом в духовці
Пряний і солодкий імбирний кекс з медом і журавлиною відмінно підійде в якості святкової випічки. Перевагою такої випічки є те, що готується і печеться вона вкрай швидко. При випіканні, використовувані для замісу тіста спеції розкривають свій аромат і смак, а мед надає кексу красивий і глибокий карамельний відтінок. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно приготувати це простий, але смачні ласощі в домашніх умовах.
Складові:
- борошно - 150 гр;
- імбир - 1 ч.л .;
- масло вершкове - 60 гр;
- кориця - 1 ч.л .;
- розпушувач - 1 ч.л .;
- мед - 3 ст.л .;
- сода - 1/2 ч.л .;
- яйце - 2 шт .;
- мускатний горіх - 1 ч.л .;
- журавлина - за смаком;
- сіль - 1/2 ч.л.
Як спекти імбирний кекс з медом в духовці
Спершу, потрібно змішати всі сухі компоненти, крім соди.
Попередньо розтопити олію і трохи підігріти молоко.
Збити цукор з розтопленим маслом і яйцями.
Влити молоко, додати мед і соду.
Гарненько перемішати рідку масу.
З'єднати рідку суміш з сухої.
Додасть журавлину або іншу ягоду за смаком.
Вилити тісто у форму для випікання кексу. Спекти виріб при 180 градусах до красивого рум'яного кольору і сухий дерев'яної палички.
Дістати імбирний кекс з медом з духовки і дати повністю охолонути, не виймаючи з форми.
Остигнула випічку викласти на блюдо і нарізати на скибочки. Подавати пряний медовий десерт до чаю або кави. Смачного!
Дуже ароматний, смачний і неймовірно солодкий імбирний кекс на швидку руку відмінно підійде для варіанту дуже швидкої випічки. В електронній духовці такий кекс печеться всього півгодини. Трохи зусиль і часу і - ароматна солодкість на вашому столі!