Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці
Ароматний, гарний в подачі, простий і дуже смачний шоколадний кекс з журавлиною стане хорошим доповненням будь-якого солодкого столу. Такий десерт відмінно підійде для діток, адже вся користь журавлини під час приготування зберігається. Готується блюдо дуже швидко, а аромат підкорить всіх шанувальників солодощів! Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі тонкощі приготування в домашніх умовах.
Складові:
- цукор - 250 гр;
- кефір - 150 мл;
- цедра апельсина - 3 гр;
- какао - 50 гр;
- яйця - 3 шт .;
- журавлина - 80 гр;
- борошно - 250 гр;
- шоколад - 50 гр;
- розпушувач - 12 гр;
- вершкове масло - 100 гр.
Як зробити шоколадний кекс з журавлиною в духовці
Спершу, потрібно змішати цукор з потрібною кількістю яєць і гарненько перемішати з допомогою віночка.
Влити в цукрову масу розтоплене олію.
Додати в замішують масу какао і розпушувач.
Вмішати муку, а також, нарізану цедру апельсина.
Останнім влити в тісто кефір.
Помістити тісто у жароміцних форму.
Розмістити на поверхні кексу ягідки журавлини.
Посипати тертим шоколадом. Спекти кекс при 180 градусах. Перевірити готовність випічки методом сухої палички.
Готовому кексу слід дати повністю охолонути, а потім вже можна нарізати.
За бажанням, прикрасити випічку ягідками журавлини або посипати цукровою пудрою.
Така смачна випічка і з ягідками журавлини, і з шоколадом припаде до смаку всім любителям солоденького. Домашній шоколадний кекс має приємну текстуру і легку кислинку журавлини. Таке блюдо відмінно підійде для будь-якого хоч святкового, хоч буденного чаювання. А готується він вкрай швидко - всього півгодини і кекс готовий!