Банановий кекс в духовці - простий і ароматний
Банановий кекс є дуже ніжною, смачною і ароматною випічкою. Запах бананів при випіканні такого десерту заповнює весь будинок, а сам кекс не втрачає свій аромат після охолодження. Для такої страви добре підійдуть дуже стиглі банани, які за консистенцією пухкі і м'які. За бажанням, до тесту можна додати будь-які улюблені спеції. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє його приготування в домашніх умовах.
Складові:
- борошно - 1,5 склянки;
- ванілін - 2 гр;
- яйця - 2 шт .;
- розпушувач - 10 гр;
- вершкове масло - 100 гр;
- цукор - 250 гр;
- горіхи - 20 гр;
- банан - 3 шт .;
- цукрова пудра - 20 гр.
Як приготувати банановий кекс в духовці
Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти для випічки. Очистити банани і нарубати шматочками.
Подрібнити їх в пюре за допомогою блендера.
Змішати в глибокій ємності бананове пюре, яйця, цукор і ванілін.
Влити в тісто розтоплене масло.
Просіяти потрібну кількість борошна і розпушувача.
Помістити бананове тісто в жаростійку форму. Надіслати банановий десерт випікатися при 180 градусах до рум'яного кольору.
Готовий десерт остудити і прикрасити горіховою крихтою і цукровою пудрою.
Залишається просто нарізати кекс і можна подавати ароматні ласощі до столу!
Приготувати такий кекс не тільки дуже легко, але і вкрай швидко.
Блюдо добре підійде для домашніх свят, коли хочеться приготувати щось смачне, але часу на приготування складних страв дуже мало. Всього 45 хвилин і ... ароматний банановий кекс вже на вашому столі!