Апельсиновий кекс з морквою в духовці - простий і смачний
Апельсиновий кекс з морквою спечений в духовці не тільки має приємний і яскраво виражений смак з тонами апельсина, але красивий колір, який забезпечує йому яскрава морква. Він відмінно підходить для простої і швидкої випічки на швидку руку. Такий морквяно-апельсиновий десерт хороший як для повсякденного чаювання, так і для святкової вечері. Покроково оформлений рецепт з фото розкриє для вас всі секрети приготування цього простого і швидкого десерту.
Складові:
- розпушувач - 1,5 ч.л .;
- морква сира - 2 шт .;
- цукор 140 гр;
- апельсиновий сік - 50 мл;
- крохмаль картопляний - 75 гр;
- апельсинова цедра 1 ст.л .;
- вершкове масло 125 гр;
- яйця - 2 шт .;
- ванільний цукор - 1 ст.л .;
- борошно - 75 гр.
Як приготувати апельсиновий кекс з морквою в духовці
Приготування починаємо з того, що з одного апельсина потрібно вичавити певну кількість соку (скільки вийде), а також - зняти цедру.
Далі, будемо збивати масло з потрібною кількістю цукру (звичайного і ванільного).
Наступний етап - додати яйця.
Потім, влити апельсиновий сік, а також, додати ароматну цедру. Гарненько перемішати тісто.
Всипати суху суміш з борошна, крохмалю і розпушувача. Ретельно перемішати тісто і додати терту моркву. Морква потрібна або молода, або м'яких і соковитих сортів. Якщо овоч старий або надмірно жорсткий, найкраще відварити його, перетворити в пюре і охолодженим ввести в тісто.
Тепер, залишається просто відправити тісто в форму і випікати до сухої дерев'яної палички - при 180 градусах. Охолоджений ароматний апельсиновий кекс можна подавати до столу. Перед подачею випічку з морквою варто нарізати на невеликі шматки. Також, за бажанням, можна посипати кожен шматочок десерту цукровою пудрою.
Ароматна випічка неймовірно ароматна і відмінно підійде, якщо потрібно спекти ласощі на швидку руку. Морквяний кекс з апельсиновою цедрою готується дуже швидко, а продукти для нього дуже доступні і прості! Потрібно всього лише годину часу і ... ніжна морквяно-цитрусова випічка готова!