Натуральний домашній йогурт без йогуртниці і цукру на заквасці
Ніжний, густий і дуже смачний домашній йогурт без йогуртниці дуже легко приготувати в домашніх умовах. Готується смачний кисломолочний напій з молока вкрай просто і відмінно підійде як для дітей, так і для дорослих членів сім'ї. Такий натуральний домашній йогурт, приготований без цукру на одній заквасці, можна пити для схуднення, при дієті і людям з проблемами шлунково-кишкового тракту. Як правильно зробити йогурт без йогуртниці, без цукру і інших добавок я з задоволенням розповім в покроково оформленому рецепті з фото.
Складові:
- молоко - 1 л;
- закваска - 1 пакетик.
Як приготувати домашній йогурт без йогуртниці
Приготування напою починаємо з кип'ятіння молока. Потім, доведеться остудити його до температури 38-41 градус. При більшій температурі бактерії в заквасці загинуть і йогурт не вийде, а при дуже низькій - закваска просто не почне працювати. Для точного визначення потрібної температури варто скористатися кухонним термометром.
В молоко потрібної температури висипати цілий пакетик закваски. гарненько перемішати.
Укутати каструльку з майбутнім йогуртом в теплий плед або великий рушник.
Залишити її в теплі, біля батареї або котла на 8 годин. Температура навколо повинна бути теплою, але не гарячою, тому не варто ставити йогурт безпосередньо на джерело тепла.
Вже до ранку густий, корисний і смачний йогурт готовий!
Натуральний кисломолочний напій з молока можна зберігати в холодильнику не більше п'яти днів, але, випаровується воно набагато швидше. Для зберігання можете перелити йогурт в глиняний горщик.
Накрити кришкою або ж фольгою і відправити в холод.
Смачний і, головне, натуральний домашній напій, без різних добавок і цукру, відмінно підійде для приготування різноманітних десертів та для діток, яким вкрай небажані штучні барвники та інша хімія. Приготувати такі ласощі в домашніх умовах дуже просто - з вечора робимо закваску на молоці, а з ранку отримуємо смачний і корисний кисломолочний напій.