Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами
Сьогодні я поділюся рецептом домашнього хліба приготованого без дріжджів. Смачний ароматний хліб випікаю частенько, вже дуже люблять мої рідні такі ласощі. Відразу попереджаю, слід набратися терпіння при випічці, щоб вийшов хлібець з хрусткою скоринкою і неймовірного смаку. Такий бездріжджовий хліб, неодмінно, вб'є вас наповал - вже дуже надзвичайний він виходить на смак. Більш ароматного я не пробувала ніколи. Так що, безумовно, спробуйте спекти такий бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами в духовці за моїм рецептом. Покроково зроблені фото допоможуть простежити за всіма нюансами процесу хлібопечення.
Для випікання домашнього хліба приготуйте необхідні продукти.
Для закваски:
- борошно пшеничне - 300 гр;
- очищена вода - 300 мл;
- цукровий пісок - 0,5 склянки.
Для тіста:
- борошно пшеничне цільнозернових - 200 гр;
- борошно житнє - 200 гр;
- молоко - 0, 5 склянки;
- вершкове масло - 50 гр;
- яйце - 1 шт .;
- сіль - 0, 5 чайн. ложки;
- сухий базилік - 0,5 чайн. ложки;
- сухий чебрець - 0,5 чайн. ложки;
- гарбузове насіння - 2 стол.ложки;
- кунжутне насіння - 1 чайн. ложка.
зміст
- 1 Як спекти бездріжджовий хліб в домашніх умовах
- 1.1 Як зробити закваску для бездріжджового хліба
Як спекти бездріжджовий хліб в домашніх умовах
Щоб випекти такий хлібець без дріжджів, нам потрібно, приготувати закваску. Цим ми і займемося в першу чергу.
Як зробити закваску для бездріжджового хліба
Для цього, 300 гр просіяного борошна замішуємо з 300 мл води і додаємо 0,5 склянки цукру. У нас виходить рідке тісто, яке ми залишаємо для бродіння. Не забудьте посуд з тестом накрити шматочком полотняною тканини або кухонним рушником. Закваска для бездріжджового хліба повинна дозрівати протягом 2 діб. Природний процес бродіння повинен відбуватися в теплому місці без протягів. Ось так як на фото виглядає закваска через 48 годин.
Коли мине час і закваска «дозріє», можна замішувати тісто. У теплому молоці розпускаємо вершкове масло.
У готову закваску додаємо молочно-масляну суміш, подсаливаем дрібкою солі і вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо.
У нас виходить бездріжджове тісто рідкої консистенції.
Змішуємо житнє борошно з цільнозерновий пшеничного в рівних пропорціях і підсипає до рідкого тесту, формуючи м'яке еластичне, але не круте тісто.
Накриваємо його рушником і ставимо для подальшого визрівання і підйому ще на 12 годин.
По закінченні цього часу вимішуємо тісто, додаючи в нього сухі трави чебрецю і базиліка, а також, гарбузове насіння.
Для випічки бездріжджового хліба форму змащуємо олією і рівномірно розподіляємо тісто за формою.
Тепер «розумний» хлібець повинен вистоятися і піднятися в черговий раз. На це відводимо йому ще 10 годин.
Потім, посипаємо кунжутним насінням і відправляємо в духовку, розігріту до 200 ° С. За рецептом дріжджового хліба ми повинні випікати його хвилин 40. Коли хлібець підрум'яниться і його можна буде легко проколоти дерев'яною паличкою, то можна діставати з духовки.
Ось така красива буханець у нас вийшла!
Ароматний, з красивою хрусткою скоринкою - такий домашній хліб приготувати просто, тільки треба набратися терпіння. &# 128521;
Поділіться цим рецептом домашнього беждрожжевого хліба випеченого в духовці з друзями. Випікайте хліб без дріжджів з хорошим настроєм і добрими спонуканнями до своїх рідних. Впевнена, що така випічка принесе радість, щастя і мир вашому дому!