Наш рецепт » Випічка » Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Сьогодні я поділюся рецептом домашнього хліба приготованого без дріжджів. Смачний ароматний хліб випікаю частенько, вже дуже люблять мої рідні такі ласощі. Відразу попереджаю, слід набратися терпіння при випічці, щоб вийшов хлібець з хрусткою скоринкою і неймовірного смаку. Такий бездріжджовий хліб, неодмінно, вб'є вас наповал - вже дуже надзвичайний він виходить на смак. Більш ароматного я не пробувала ніколи. Так що, безумовно, спробуйте спекти такий бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами в духовці за моїм рецептом. Покроково зроблені фото допоможуть простежити за всіма нюансами процесу хлібопечення.

Для випікання домашнього хліба приготуйте необхідні продукти.

Для закваски:

  • борошно пшеничне - 300 гр;
  • очищена вода - 300 мл;
  • цукровий пісок - 0,5 склянки.

Для тіста:

  • борошно пшеничне цільнозернових - 200 гр;
  • борошно житнє - 200 гр;
  • молоко - 0, 5 склянки;
  • вершкове масло - 50 гр;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - 0, 5 чайн. ложки;
  • сухий базилік - 0,5 чайн. ложки;
  • сухий чебрець - 0,5 чайн. ложки;
  • гарбузове насіння - 2 стол.ложки;
  • кунжутне насіння - 1 чайн. ложка.

зміст

  • 1 Як спекти бездріжджовий хліб в домашніх умовах
  • 1.1 Як зробити закваску для бездріжджового хліба

Як спекти бездріжджовий хліб в домашніх умовах

Щоб випекти такий хлібець без дріжджів, нам потрібно, приготувати закваску. Цим ми і займемося в першу чергу.

Як зробити закваску для бездріжджового хліба

Для цього, 300 гр просіяного борошна замішуємо з 300 мл води і додаємо 0,5 склянки цукру. У нас виходить рідке тісто, яке ми залишаємо для бродіння. Не забудьте посуд з тестом накрити шматочком полотняною тканини або кухонним рушником. Закваска для бездріжджового хліба повинна дозрівати протягом 2 діб. Природний процес бродіння повинен відбуватися в теплому місці без протягів. Ось так як на фото виглядає закваска через 48 годин.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Коли мине час і закваска «дозріє», можна замішувати тісто. У теплому молоці розпускаємо вершкове масло.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

У готову закваску додаємо молочно-масляну суміш, подсаливаем дрібкою солі і вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

У нас виходить бездріжджове тісто рідкої консистенції.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Змішуємо житнє борошно з цільнозерновий пшеничного в рівних пропорціях і підсипає до рідкого тесту, формуючи м'яке еластичне, але не круте тісто.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Накриваємо його рушником і ставимо для подальшого визрівання і підйому ще на 12 годин.

По закінченні цього часу вимішуємо тісто, додаючи в нього сухі трави чебрецю і базиліка, а також, гарбузове насіння.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Для випічки бездріжджового хліба форму змащуємо олією і рівномірно розподіляємо тісто за формою.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Тепер «розумний» хлібець повинен вистоятися і піднятися в черговий раз. На це відводимо йому ще 10 годин.

Потім, посипаємо кунжутним насінням і відправляємо в духовку, розігріту до 200 ° С. За рецептом дріжджового хліба ми повинні випікати його хвилин 40. Коли хлібець підрум'яниться і його можна буде легко проколоти дерев'яною паличкою, то можна діставати з духовки.

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Ось така красива буханець у нас вийшла!

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Ароматний, з красивою хрусткою скоринкою - такий домашній хліб приготувати просто, тільки треба набратися терпіння. &# 128521;

Домашній бездріжджовий хліб з кунжутом, гарбузовим насінням та прянощами

Поділіться цим рецептом домашнього беждрожжевого хліба випеченого в духовці з друзями. Випікайте хліб без дріжджів з хорошим настроєм і добрими спонуканнями до своїх рідних. Впевнена, що така випічка принесе радість, щастя і мир вашому дому!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору