Смачна шаурма в лаваші з пекінською капустою і телятиною
Шаурма в лаваші - це дуже смачна східна закуска. З тих пір як лаваш можна просто купити в супермаркеті або хлібному кіоску, наші господині швидко навчилися готувати цю страву вдома. Для цього рецепта, я використовую свіжу молоду телятину, яка не була заморожена. Саме вона надає дуже цікаві смакові нотки, які припадають до смаку всім членам моєї родини. Пекінська капуста дуже ніжна і відмінно гармонує з іншими інгредієнтами. Беріть на замітку мій рецепт дуже смачний шаурми, з покроково зробленими фото для ілюстрації.
Отже, нам потрібні:
- тонкий лаваш - 2 штуки;
- телятина - 200 грам;
- пекінська капуста - 100 грам;
- огірок - 1 штука;
- майонез (бажано, домашній) - 2-3 ст. ложки;
- сметана - 1 ст. ложка;
- вода (окріп) - 4 ст. ложки;
- кетчуп - 2 ст. ложки;
- спеції (куркума, коріандр, перчик) - 1 ч. Ложка;
- плавлений сир - 100 грам;
- сіль - 1 ч. Ложка;
- масло рослинне (без запаху) - 1 ст. ложка.
Як приготувати смачну шаурму з лаваша, пекінської капусти і телятини
Спершу потрібно зробити начинку. Свіжу телятину промити під проточною водою і розрізати на невеликі шматочки.
На розігріту сковороду налити рослинне масло без запаху. Всипати шматочки телятини. Посипати куркумою, коріандром, сіллю і перчиком. обсмажити.
До рум'яним шматочках телятини додати сметану і окріп. Перемішати. Гасити, під закритою кришкою, близько 40 хвилин на дуже-дуже слабкому вогні. Якщо вода випарувалася, а телятина ще не готова, то додати ще трохи окропу.
На робочій поверхні розкласти тонкі лаваші. Приготувати соус. Для цього, змішати кетчуп і майонез. Я використовую домашній майонез, який можна приготувати в блендері за п'ять хвилин. Він має всі натуральні інгредієнти.
Змастити лаваш соусом. Листя пекінської капусти порвати руками і викласти на соус, як показано на фото.
Огірок вимити, нарізати, викласти на пекінську капусту. Зверху викласти готову тушковану телятину в сметані. Нарізати і викласти шматочки плавленого сиру.
Загорнути лаваш рулетом, щоб начинка виявилася усередині. Смачна, ароматна і апетитна шаурма готова. При подачі, її можна підрум'янити на сухій сковороді, по кілька хвилин з кожного боку.
Така шаурма в лаваші вийде дуже ситної і подарує заряд сил, коли це потрібно. Беріть на замітку мій покроковий рецепт з фото. Приємного вам апетиту!