Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи
Кимчи - це одне з національних страв корейської кухні. По суті, цим словом корейці називають будь-які мариновані або солоні овочі приправлені часником і перцем. Рецептів приготування кимчи мені вдалося знайти в інтернеті, приблизно, близько двохсот, але я пропоную на розгляд кулінарок свій перевірений спосіб як приготувати кимчи з пекінської капусти. За цим рецептом кимчи я готувала вже неодноразово, і, якщо будете слідувати моїм рецептом, дивитися на покроково зроблені фото, то Ви гарантовано приготуєте дуже смачну хрустку і в міру гостру закуску з капусти.
продукти:
- Пекінська капуста - 3 кг;
- Масло пісне - 30 мл;
- Часник - 100 гр;
- Вода - 6 літрів;
- Сіль - 6 ст.л .;
- Суміш сушеної паприки, пекучого перцю і коріандру - 100 гр.
Щоб зробити смачно Кимчи намагайтеся вибирати великі качани пекінської капусти, дрібна капуста при квашенні часто розвалюється і готова закуска має потім непривабливий вигляд.
Суміш приправ можна використовувати як сушену, так і свіжу, по сезону. Просто влітку або восени, замість сушених паприки і пекучого перцю перемелює на м'ясорубку салатний перець і гіркий червоний перець.
Як приготувати кимчи з пекінської капусти
І так, для початку, пекінську капусту моєму під холодною проточною водою і розрізаємо навпіл уздовж качана.
Складаємо капусту в глибоку каструлю (емальований або з нержавіючої сталі).
Потім, нам потрібно приготувати розсіл. Зробити це дуже просто, в звичайну, можна навіть не кип'ячену, воду додаємо сіль і розмішуємо до повного розчинення кристалів.
Капусту заливаємо розсолом і зверху ставимо гніт. Ми залишаємо пекінську капусту в теплому приміщенні для просаливания на дві доби.
З плином часу, розсіл з капусти ми зливаємо і далі нам потрібно приготувати гостру заправку для кимчи.
Сушену паприку, пекучий перець і коріандр висипаємо в глибоку миску, заливаємо склянкою окропу і залишаємо на десять хвилин, щоб приправи набрякли.
За цей час нам потрібно почистити і подрібнити на блендері часник.
Додаємо в заправку для кимчи рослинне масло.
Потім, кладемо часник і гарненько все перемішуємо.
Ось така у нас повинна вийти заправка.
Тепер, потрібно кожен листочок пекінської капусти щедро змастити гострою сумішшю.
Промазану приправою пекінську капусту складаємо в миску, намагаючись укласти качани щільніше один до одного. Капусту накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 48 годин.
Для рівномірного просаливания двічі на добу пекінську капусту нам потрібно перевертати і трохи здавлювати руками, щоб виділявся сік і капуста була їм повністю покрита.
Готову закуску кимчи прибираємо в холодильник і зберігаємо не більше двох тижнів. Найкраще скласти її в судочек з щільно закривається кришкою.
Перед подачею, кимчи з пекінської капусти нарізаємо великими шматками і трохи скроплюємо рослинним маслом.
Ось така у нас вийшла яскрава, красива і дуже смачна корейська закуска.
Кимчи я зазвичай подаю як гострого і пікантного доповнення до рису або гречки. Її дуже смачно додавати в смажене м'ясо і різні гострі супи.