Наш рецепт » Овочеві страви » Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Кимчи - це одне з національних страв корейської кухні. По суті, цим словом корейці називають будь-які мариновані або солоні овочі приправлені часником і перцем. Рецептів приготування кимчи мені вдалося знайти в інтернеті, приблизно, близько двохсот, але я пропоную на розгляд кулінарок свій перевірений спосіб як приготувати кимчи з пекінської капусти. За цим рецептом кимчи я готувала вже неодноразово, і, якщо будете слідувати моїм рецептом, дивитися на покроково зроблені фото, то Ви гарантовано приготуєте дуже смачну хрустку і в міру гостру закуску з капусти.

продукти:

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

  • Пекінська капуста - 3 кг;
  • Масло пісне - 30 мл;
  • Часник - 100 гр;
  • Вода - 6 літрів;
  • Сіль - 6 ст.л .;
  • Суміш сушеної паприки, пекучого перцю і коріандру - 100 гр.

Щоб зробити смачно Кимчи намагайтеся вибирати великі качани пекінської капусти, дрібна капуста при квашенні часто розвалюється і готова закуска має потім непривабливий вигляд.

Суміш приправ можна використовувати як сушену, так і свіжу, по сезону. Просто влітку або восени, замість сушених паприки і пекучого перцю перемелює на м'ясорубку салатний перець і гіркий червоний перець.

Як приготувати кимчи з пекінської капусти

І так, для початку, пекінську капусту моєму під холодною проточною водою і розрізаємо навпіл уздовж качана.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Складаємо капусту в глибоку каструлю (емальований або з нержавіючої сталі).

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Потім, нам потрібно приготувати розсіл. Зробити це дуже просто, в звичайну, можна навіть не кип'ячену, воду додаємо сіль і розмішуємо до повного розчинення кристалів.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Капусту заливаємо розсолом і зверху ставимо гніт. Ми залишаємо пекінську капусту в теплому приміщенні для просаливания на дві доби.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

З плином часу, розсіл з капусти ми зливаємо і далі нам потрібно приготувати гостру заправку для кимчи.

Сушену паприку, пекучий перець і коріандр висипаємо в глибоку миску, заливаємо склянкою окропу і залишаємо на десять хвилин, щоб приправи набрякли.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

За цей час нам потрібно почистити і подрібнити на блендері часник.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Додаємо в заправку для кимчи рослинне масло.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Потім, кладемо часник і гарненько все перемішуємо.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Ось така у нас повинна вийти заправка.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Тепер, потрібно кожен листочок пекінської капусти щедро змастити гострою сумішшю.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Промазану приправою пекінську капусту складаємо в миску, намагаючись укласти качани щільніше один до одного. Капусту накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 48 годин.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Для рівномірного просаливания двічі на добу пекінську капусту нам потрібно перевертати і трохи здавлювати руками, щоб виділявся сік і капуста була їм повністю покрита.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Готову закуску кимчи прибираємо в холодильник і зберігаємо не більше двох тижнів. Найкраще скласти її в судочек з щільно закривається кришкою.

Перед подачею, кимчи з пекінської капусти нарізаємо великими шматками і трохи скроплюємо рослинним маслом.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Ось така у нас вийшла яскрава, красива і дуже смачна корейська закуска.

Домашня кимчи з пекінської капусти по-корейськи

Кимчи я зазвичай подаю як гострого і пікантного доповнення до рису або гречки. Її дуже смачно додавати в смажене м'ясо і різні гострі супи.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Овочевий суп з селерою - смачний жиросжигающий суп для Боннської дієти
Овочевий суп з селерою - смачний жиросжигающий суп для Боннської дієти
Селеровий суп іноді ще називають цибульним або овочевим жироспалюючим. Овочі, що входять до його складу, не просто малокалорійні - вони, буквально, провокують організм позбавлятися від всяких

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору