Насипні пироги: неймовірно прості і швидкі рецепти
Рецепти насипних пирогів - просто палочка-виручалочка для зайнятих господинь. Така випічка виручить навіть в умовах глобальної нестачі часу. Розсипчасті і ароматні насипні пироги з доступних інгредієнтів незмінно радують ніжним смаком і апетитним виглядом.
Насипний болгарський яблучний пиріг за 7 хвилин
Представлений рецепт дуже схожий на шарлотку «Три склянки», тільки в ньому присутні горіхи і родзинки. Готується болгарський пиріг елементарно просто, за що його і люблять як досвідчені, так і початківці господині.
Яблука і волоські горіхи - чудове поєднання для випічки
продукти:
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. манної крупи;
- 1 пакет розпушувача;
- 4 яблука;
- 150 г волоських горіхів;
- 150 г родзинок;
- 200 г вершкового масла;
- 1 ч. Л. кориці;
- 2 ст. л. цукру для посипання.
рецепт:
- Змішати борошно, манну крупу, розпушувач і цукор.
Суху основу для пирога можна приготувати заздалегідь і тримати в скляній банці
- Подрібнити волоські горіхи.
Волоські горіхи легко подрібнюються ножем
- Ізюм залити окропом.
Ізюм потрібно потримати в окропі 15 хвилин
- Очистити яблука від шкірки і вирізати серцевину.
Чистіть яблука відразу ж перед приготуванням начинки
- Натерти їх на тертці. Додати горіхи, родзинки і корицю.
Чи не зливайте сік, що утворюється при натирання яблук
- Натерти заморожене масло.
Вершкове масло потрібно попередньо покласти в морозилку на 2 години
- Дно рознімної форми вистелити пергаментним папером. Першим шаром викласти половину масла, потім 1/3 сухої основи, потім половину начинки. Розрівняти і продовжити в наступній послідовності: 1/3 основи, начинка, масло, що залишилося суха суміш. Запікати пиріг потрібно 30-40 хвилин.
Зайвий папір по краях форми краще обрізати, щоб вона не горіла в духовці
- За 10 хвилин до готовності можна посипати верх пирога цукром. Це додасть випічці апетитну рум'яну корочку.
Звичайний цукор можна замінити на тростинний
- Подавати болгарський пиріг потрібно трохи остиглим.
Болгарський пиріг з яблуками особливо хороший з молоком
Відео: болгарська пиріг від Жанни Решетніцкой
Лінивий сирний пиріг
Такий пиріг - ну просто ледачіше нікуди. Для нього навіть суху основу збирати не потрібно, так як в рецепті використовується печиво. Найкраще підійде сухе затяжне або несолоні крекери.
Печиво «Марія» ідеально підходить для насипних пирогів і основи для домашніх чізкейк
Для тих, хто дотримується здорового харчування, печиво можна замінити на подрібнені до стану крихти вівсяні пластівці.
продукти:
- 600-700 г сухого печива;
- 200 г вершкового масла;
- 300 г сиру;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- ванілін на кінчику ножа;
- 1 пакет розпушувача;
- 1 ст. л. рослинного масла для змащування форми.
рецепт:
- Печиво пробити в блендері.
Подрібнюйте печиво в крихту
- Розм'якшити вершкове масло.
Вершкове масло стає м'яким за 30-40 хвилин при кімнатній температурі
- Змішати м'яке масло і крихту з печива, додати розпушувач.
Змішуйте масло з печивом швидко, щоб основи не злиплися
- Змішати сир з яйцями.
Сир і яйця гарненько розітріть ложкою
- Додати цукор і ванілін, а потім ще раз розтерти.
Начинка для сирного пирога повинна вийти ніжною і однорідної
- Висипати на дно змащеної форми половину крихти з масла і печива. Трохи прим'яти і викласти начинку. Зверху засипати залишилася крихтою. Випікати в попередньо розігрітій духовці 30-35 хвилин.
Основу для сирного пирога потрібно перетворити ложкою в щільний корж
- Готовий сирний пиріг найкраще подавати теплим.
Готовий сирний пиріг має розсипчастою текстурою і дуже ароматний
Варіанти начинок для насипного пирога на основі печива:
- 200 г сиру, 100 г родзинок і 100 г кураги;
- свіжа або заморожена вишня (250 г) і 4 ст. л. цукру;
- 200 г чорної смородини, 100 г сметани і 4 ст. л. цукру.
Сонячний пиріг з гарбузом, апельсинами
Гарбуз і апельсини - чудове поєднання для випічки. Пиріг з такою начинкою виходить і соковитим, і солодким, і неймовірно ароматним. Гарбуз вибирайте стиглу і з яскраво-оранжевою м'якоттю.
Чим яскравіше м'якоть гарбуза, тим солодший вона буде після запікання
продукти:
- 400 г борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 150 г цукру для тесту і 100 г для начинки;
- 2 жовтки;
- 30 г м'якоті гарбуза;
- 1 апельсин;
- ванілін на кінчику ножа;
- 1 ч. Л. кориці;
- 2 ст. л. рослинного масла для змащування пергаменту.
рецепт:
- Просіяти борошно в глибоку ємність.
Просіювання борошна надає випічці легкість
- Натерти масло на тертці.
Найзручніше натирати заморожене масло
- Перетерти в крихту борошно, терте масло і цукор.
Крихітка повинна вийти великої
- Відокремити жовтки від білків. Ввести жовтки в крихту і розтерти.
Для відділення жовтка від білка можна використовувати половинки шкаралупи
- Натерти м'якоть гарбуза.
М'якоть гарбуза при натирання дає багато соку, тому пиріг вийде соковитим
- Подрібнити апельсин в блендері.
Апельсин подрібнюйте разом з шкіркою
- Змішати гарбуз, апельсинове пюре і цукор. Ввести ваніль і корицю.
Апельсиново-гарбузова начинка має запаморочливий аромат
- Викласти в форму папір для випічки. Змастити її маслом і викласти половину борошняної крихти. Зверху розподілити начинку і закрити залишилася крихтою. Запікати протягом 40-45 хвилин.
Пергамент не дасть пирога пригоріти
- Готовий пиріг прикрасити тонкою стружкою апельсинової цедри.
Готовий пиріг з гарбузом - приємне осінньо-зимовий ласощі
Пиріг з такого тесту можна спекти не тільки з м'якоттю гарбуза і апельсинів, але і з грушами, персиками або сливами.
Насипний пиріг з варенням «Раз, і готово!»
Перевага пирога з варенням в тому, що не треба возитися з приготуванням начинки. Просто відкрити банку, розподілити вміст по основі і піч! Не використовуйте перебродило або запліснявілі варення, це необоротно зіпсує випічку.
Добре підходить для випічки насипних пирогів сливове варення: воно в міру кисле, а половинки слив не втрачають свою форму
продукти:
- 250 г вершкового масла;
- 500-600 г борошна;
- 1 пакет розпушувача;
- 250 г варення;
- дрібка солі;
- масло для змащування форми.
рецепт:
- просіяти борошно.
Сито на довгій ручці ідеально підходить для просіювання борошна
- Нарізати масло кубиками.
Після нарізки масла дайте йому постояти при кімнатній температурі 15 хвилин
- Всипати до нього борошно, сіль і розпушувач. Розтерти в крихту.
Крихітку іp борошна і масла зручно робити руками, попередньо охолодивши їх в холодній воді
- Викласти половину борошняної крихти в форму. Розподілити варення, зверху засипати залишилася основою. Випікати 25-30 хвилин.
Зібраний насипний пиріг з варенням випікайте відразу ж, щоб масло не розтануло
- Готовий пиріг з варенням подавати теплим.
Готовий пиріг з варенням має хрустку скоринку і розсипчасту основу
Варіанти начинок для насипного пирога:
- 2 лимона, подрібнені в блендері з цукром (100 г);
- джем або протерте варення (250 г);
- диня, нарізана кубиками і відварена з цукром (на 250 г м'якоті 150 г цукру).
Відео: річний насипний пиріг з полуницею
Пироги з насипним тестом - мій коник. Я печу їх в будні, коли часу на підготовку залишається не так вже й багато, а побалувати рідних смачною випічкою все одно хочеться. Величезний плюс таких пирогів в швидкості приготування. Навіть дитина впорається з такою простою послідовністю дій. Іноді я доручаю підготувати начинку або суху основу молодшій доньці, і вона завжди відмінно справляється з цим завданням. Мені залишається тільки зібрати пиріг і помістити в духовку. В основному ми печемо солодкі пироги, але, думаю, і з несолодкими ситними начинками таке тісто теж має непогано поєднуватися. Головне, вибирати інгредієнти посочнее, щоб пиріг не вийшов сухим.
«Ледачі» насипні пироги економлять не тільки тимчасові витрати господині, а й сімейний бюджет. Всі продукти для представлених рецептів коштують недорого і продаються в магазинах крокової доступності. Крім того, насипні пироги відмінно зберігаються і довгий час не черствіють.