Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста - гарний і смачний
Яблука - це як раз ті фрукти, які завжди є під рукою, практично, в будь-який час року. Пропоную сьогодні спекти гарний, простий і смачний яблучний пиріг Чайна троянда з дріжджового тіста. Класичне поєднання смаку і аромату (яблуко-кориця), що використовується в рецепті, нікого не залишить байдужим. А цікаво і оригінально оформити пиріг у вигляді троянди вам допоможуть мої покроково зроблені фото з коментарями.
Для пирога з яблуками візьмемо такі інгредієнти:
- 120 мл молока;
- 15 гр пресованих дріжджів;
- 4 ч.л. цукру;
- 1/3 ч.л. солі;
- 60 гр м'якого вершкового масла;
- 270 гр борошна;
- 3 шт. середніх яблука;
- 2 ст.л. цукру на посипання;
- 1 ч.л. кориці на посипання;
- форма для випічки діаметром 24 см.
Як спекти пиріг з яблук Чайна троянда
Приготування пирога починаємо з замішування тіста. Спочатку приготуємо опару. Для цього візьмемо тепле молоко, покришимо в нього дріжджі і додати цукор. Все перемішати і накриємо харчовою плівкою. Залишимо опару на 15 хвилин.
Потім, додамо в тісто сіль і розтоплене вершкове масло. Все рівномірно розподілимо, перемішуючи віночком. Тепер, вносимо в тісто просіяне борошно. Руками або ложкою замішуємо тісто. Ми залишаємо його в теплому місці підніматися протягом години.
Поки дріжджове тісто підходить, приготуємо солодку начинку. Разрежем яблука, видалимо серцевину і розділимо на дольки.
Підросло і збільшене в розмірі тісто розгортаємо в прямокутний лист товщиною 5 мм.
Ножем поділяємо розкатаний лист на смужки, розміром в качалку.
Беремо круглу роз'ємну форму діаметром 24 см. На низ кладемо пергаментний папір і змащуємо внутрішню поверхню рослинним маслом без запаху.
Розміщуємо по дну форми смужку тесту так, щоб вийшло кільце. Потім, по колу викладаємо часточки яблук.
Наступний ряд - яблука до середини накриваємо тестом. Наступний ряд - знову яблука і так заповнюємо форму до центру. Зайве тісто обрізаємо і відкладаємо. Яблука верхнього ряду маємо в шаховому порядку щодо нижнього ряду, так вийде ефект пелюсток троянди.
Невикористаний тісто розгортаємо в смужки і використовуємо як додаткові перегородки в «троянді». Коли яблучний пиріг Чайна троянда сформований, то його можна посипати зверху цукром і корицею. Ми залишаємо його в теплому місці для вистоювання на 15 хвилин.
Пиріг з яблуками відправляємо в нагріту до 200 ͦ С духовку на 25 хвилин.
Ароматний і соковитий яблучний пиріг Чайна троянда вже готовий.
Ось так просто можна спекти смачний і незвичайний домашній пиріг з яблуками. Готуйте з хорошим настроєм і тоді все обов'язково вийде. Смачного!