Наш рецепт » Випічка » Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Цей смачний листковий яблучний пиріг з сухого тесту легкий у всіх сенсах: його дуже легко готувати і він низькокалорійний в принципі, а заміна цукру фруктозою і скорочення кількості жиру зробить його, взагалі, супер легким, як зефірка. Мій простий, крок за кроком оформлений рецепт яблучного пирога до ваших послуг.

Набір продуктів з якого складається сухе тісто для пирога з яблучною начинкою легко запам'ятати по іншому назвою цих ласощів - «Всього по склянці». Нам знадобиться по одній склянці борошна, манки і цукру. Але, оскільки замість звичайного цукру ми візьмемо фруктозу, її потрібно рівно вдвічі менше - півсклянки. Ще підготуємо пакетик ваніліну або ванільного цукру, мелену корицю, пакетик розпушувача (2 ч.л.), щіпку солі для балансу, 100 гр вершкового масла. Масла можна взяти трохи менше, грамів 70 - ми адже готуємо дієтичне ласощі. А ось яблук можна взяти побільше, хоч цілий кілограм!

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

зміст

  • 1 Як спекти яблучний пиріг з сухого тесту в духовці
  • 1.1 Як приготувати сухе тісто для пирога
  • 1.2 Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста

Як спекти яблучний пиріг з сухого тесту в духовці

В першу чергу потрібно зробити начинку. Яблука чистимо і тремо на крупній тертці.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Яблучні стружки щедро посипаємо меленої корицею і перемішуємо. Все, начинка готова, переходимо до тесту.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Як приготувати сухе тісто для пирога

У суху миску (це важливо!) Всипаємо борошно, манку, фруктозу, дрібку солі, ванілін і розпушувач. Все ретельно перемішуємо сухий ложкою або рукою - все, це і є наше «тісто».

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста

Випікати такий листковий пиріг можна в металевій формі, але обов'язково рознімною. В такому випадку форму необхідно вистелити пергаментом і як слід промаслити. Але якщо ми візьмемо звичайну силіконову форму, то запросто обійдемося без всіх цих складнощів.

Приблизно чверть сухого тесту висипаємо на дно форми, розрівнюємо.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Викладаємо третину підготовленої яблучної начинки, розрівнюємо і зовсім трохи «притоптують» рукою або ложкою.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Висипаємо чергову чверть борошняної суміші, на неї ще шар яблук і т.д., поки яблука не закінчаться.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Останнім шаром йдуть залишки сухої борошняної суміші.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Добре заморожене (прямо з морозилки) масло трьом на крупній тертці або ріжемо ножем тонкими пелюстками і укладаємо на верх майбутнього пирога. Для краси і легкого карамельного аромату можна насипати поверх масла пару чайних ложок цукру, краще коричневого.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Розміщуємо деко з формою в нагріту до 200-220 градусів духовку і випікаємо близько півгодини - до рум'яності.

Дістаємо готовий яблучний пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, але не до кінця.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Якщо повністю остуджувати такий пиріг з сухого тесту в формі, то він з боків і на дні отмокнет і втратить свою приємну хрустінку. Тому, нам треба ще гарячим викласти його на блюдо. Для цього, накриваємо форму обробною дошкою і, притримуючи рукою, перевертаємо.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Акуратно знімаємо форму - наш найпростіший яблучний пиріг залишається лежати на дошці догори ногами.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Повторюємо операцію, взявши замість дощечки підходяще за розміром блюдо.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Наш легкий, низькокалорійний, ніжний всередині і хрусткий зовні яблучний пиріг готовий.

Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Впевнена, що вам сподобається мій простий покроковий рецепт з фото, а легкий і смачний листковий яблучний пиріг стане частим і найулюбленішим вашим ласощами.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору