Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста
Цей смачний листковий яблучний пиріг з сухого тесту легкий у всіх сенсах: його дуже легко готувати і він низькокалорійний в принципі, а заміна цукру фруктозою і скорочення кількості жиру зробить його, взагалі, супер легким, як зефірка. Мій простий, крок за кроком оформлений рецепт яблучного пирога до ваших послуг.
Набір продуктів з якого складається сухе тісто для пирога з яблучною начинкою легко запам'ятати по іншому назвою цих ласощів - «Всього по склянці». Нам знадобиться по одній склянці борошна, манки і цукру. Але, оскільки замість звичайного цукру ми візьмемо фруктозу, її потрібно рівно вдвічі менше - півсклянки. Ще підготуємо пакетик ваніліну або ванільного цукру, мелену корицю, пакетик розпушувача (2 ч.л.), щіпку солі для балансу, 100 гр вершкового масла. Масла можна взяти трохи менше, грамів 70 - ми адже готуємо дієтичне ласощі. А ось яблук можна взяти побільше, хоч цілий кілограм!
зміст
- 1 Як спекти яблучний пиріг з сухого тесту в духовці
- 1.1 Як приготувати сухе тісто для пирога
- 1.2 Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста
Як спекти яблучний пиріг з сухого тесту в духовці
В першу чергу потрібно зробити начинку. Яблука чистимо і тремо на крупній тертці.
Яблучні стружки щедро посипаємо меленої корицею і перемішуємо. Все, начинка готова, переходимо до тесту.
Як приготувати сухе тісто для пирога
У суху миску (це важливо!) Всипаємо борошно, манку, фруктозу, дрібку солі, ванілін і розпушувач. Все ретельно перемішуємо сухий ложкою або рукою - все, це і є наше «тісто».
Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста
Випікати такий листковий пиріг можна в металевій формі, але обов'язково рознімною. В такому випадку форму необхідно вистелити пергаментом і як слід промаслити. Але якщо ми візьмемо звичайну силіконову форму, то запросто обійдемося без всіх цих складнощів.
Приблизно чверть сухого тесту висипаємо на дно форми, розрівнюємо.
Викладаємо третину підготовленої яблучної начинки, розрівнюємо і зовсім трохи «притоптують» рукою або ложкою.
Висипаємо чергову чверть борошняної суміші, на неї ще шар яблук і т.д., поки яблука не закінчаться.
Останнім шаром йдуть залишки сухої борошняної суміші.
Добре заморожене (прямо з морозилки) масло трьом на крупній тертці або ріжемо ножем тонкими пелюстками і укладаємо на верх майбутнього пирога. Для краси і легкого карамельного аромату можна насипати поверх масла пару чайних ложок цукру, краще коричневого.
Розміщуємо деко з формою в нагріту до 200-220 градусів духовку і випікаємо близько півгодини - до рум'яності.
Дістаємо готовий яблучний пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, але не до кінця.
Якщо повністю остуджувати такий пиріг з сухого тесту в формі, то він з боків і на дні отмокнет і втратить свою приємну хрустінку. Тому, нам треба ще гарячим викласти його на блюдо. Для цього, накриваємо форму обробною дошкою і, притримуючи рукою, перевертаємо.
Акуратно знімаємо форму - наш найпростіший яблучний пиріг залишається лежати на дошці догори ногами.
Повторюємо операцію, взявши замість дощечки підходяще за розміром блюдо.
Наш легкий, низькокалорійний, ніжний всередині і хрусткий зовні яблучний пиріг готовий.
Впевнена, що вам сподобається мій простий покроковий рецепт з фото, а легкий і смачний листковий яблучний пиріг стане частим і найулюбленішим вашим ласощами.