Імбирні пряники своїми руками: наповнюємо будинок різдвяною казкою
У дні зимових свят домівки повняться запахом свіжої ялинової хвої, мандаринів і імбирних пряників. Процес створення цієї випічки настільки цікавий, що в ньому із задоволенням беруть участь дорослі і діти. Вазочки з красиво прикрашеним глазур'ю ласощами урочисто займають місце на столах, а також обережно упаковуються в подарункові пакетики для близьких.
Покроковий рецепт імбирних пряників
Протягом декількох останніх років мені дуже хотілося нарешті приготувати імбирні пряники. Але повсякденні клопоти не залишали мені часу на те, щоб зробити це. У минулому році диво нарешті відбулося. Уже в жовтні я отримала замовлені в онлайн-магазині формочки на святкову тематику, і ми з дочкою почали терпляче чекати свята. Напередодні Різдва я стала шукати рецепт для пряників і зупинила свій вибір на тому, який здався мені найбільш цікавим. Ділюся їм і з вами.
Складові:
- 375 г борошна;
- 115 г вершкового масла;
- 155 г рідкого меду;
- 65 г коричневого цукру;
- 1 яйце;
- 1/2 ч. л. соди;
- 1/2 ч. л. меленої кориці;
- 1/2 ч. л. меленого імбиру;
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха.
приготування:
- Підготуйте інгредієнти. Вершкове масло вийміть з холодильника за півгодини приготування.
Для приготування тіста знадобиться вершкове масло кімнатної температури - Викладіть в миску нарізане шматочками м'яке вершкове масло і цукор.
Щоб легше змішати перші інгредієнти тесту, наріжте масло невеликими шматочками - Збийте до отримання гладкої маси.
Збивайте масу до тих пір, поки кристали цукру повністю не розчиняться - Вбийте яйце і влийте рідкий мед, збийте міксером до однорідності.
Якщо мед застиглий, попередньо розтопіть його - Всипте прянощі і соду, перемішайте міксером.
Кількість прянощів можна регулювати на свій смак - Не перестаючи збивати, поступово додайте в тісто просіяне борошно. На цьому етапі міксер слід відкласти в сторону, так як з таким тестом простіше працювати лопаткою.
Щоб тісто віийло ніжним, борошно рекомендується просіяти 1-3 рази - Вимішуйте тісто до тих пір, поки не закінчиться борошно.
Майже готове тісто найзручніше вимішувати за допомогою кулінарної лопатки - Скачайте тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 1-2 години або більше.
Перед формуванням пряників тісто слід гарненько охолодити - Духовку розігрійте до 175 градусів.
Розігрів духовки приблизно за чверть години до початку випікання пряників - Розріжте тісто на дві частини. Одну частину покладіть в холодильник, другу викладіть на лист паперу.
Щоб тісто не прилипало до робочої поверхні, використовуйте лист пекарського паперу - Накрийте ще одним листом і розкачайте в пласт товщиною близько 0,5 см.
Товщина заготовки для пряників не повинна бути більше 5 мм - За допомогою формочок зробіть заготовки для пряників.
Імбирним пряникам можна надавати будь-яку форму - Розкладіть заготовки на деку, застелене папером.
Щоб пряники не пригоріли, не забувайте вистиляти деко папером - Випікайте пряники від 7 до 12 хвилин. Як тільки випічка зарум'яниться, частування можна витягати з духовки.
Час випікання пряників залежить від ваших смакових уподобань і товщини тесту - Готові пряники викладіть на блюдо, посипте цукровою пудрою або прикрасьте малюнками з глазурі.
Прикраса імбирних пряників - відмінний привід дати волю своїй фантазії
Як приготувати глазур і прикрасити пряники
Найчастіше для прикраси імбирних пряників і печива використовують густу глазур на основі цукрової пудри. У первісному вигляді цей продукт виходить білосніжним, але його легко можна забарвити в потрібні кольори за допомогою харчових барвників.
Складові:
- 1 яєчний білок;
- 200 г цукрової пудри дрібного помелу;
- 2-5 крапель лимонного соку.
приготування:
- Яєчний білок кімнатної температури злегка збийте вінчиком.
Збивайте білок легкими рухами протягом 30 секунд - Не перестаючи збивати, поступово всипте просіяне цукрову пудру, додайте кілька крапель лимонного соку.
Всипати пудру в білок невеликими порціями - Коли глазур стане білою, проведіть віночком над обробною дошкою або тарілкою, щоб глазур скла смужкою. Готовий продукт повинен зберігати форму не менше 10 секунд.
Готова цукрова глазур повинна зберігати форму 10 секунд або довше - Розділіть глазур на частини і пофарбуйте в потрібні кольори харчовими барвниками.
Для забарвлення глазурі використовуйте харчові барвники необхідних вам квітів - Готову глазур помістіть в кулінарні пакетики з насадками. Якщо насадок немає, просто зріжте куточки пакетів і видавлюйте глазур через отримані міні-отвори.
Пакети з глазур'ю слід обрізати дуже обережно, інакше отвори будуть занадто великими і акуратних візерунків не вийде - Прикрасьте пряники і залиште до повного висихання глазурі.
Прикраса пряників за допомогою глазурі принесе задоволення всім членам сім'ї
Відео: як приготувати пряники з глазур'ю
Якщо ви також любите дарувати близьким казку і радуєте їх ароматними, смачними і красивими імбирними пряниками, обов'язково напишіть в коментарях нижче свій рецепт приготування цих ласощів. чудесних свят!