Наш рецепт » М'ясні страви » Галантин з курки на швидку руку, на пару

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Галантин - це холодець блюдо з нежирного м'яса: птиці, кролика, телятини, дичини і т.п. Крім різних видів м'яса (наприклад, біле і темне м'ясо курки), в нього додають овочі, гриби, сир і т.п. не так навіть для смаку, скільки для краси. Тому галантин вважається делікатесним блюдом для урочистих випадків.

Але ми сьогодні приготуємо досить простий варіант галантіна, з ним не так багато метушні, як з класичним варіантом з цільної курки, але це не робить його менш смачним і вишуканим.

Одна з особливостей галантіна - підкреслений контраст різних видів продуктів, наприклад, білого і темного пташиного м'яса. Ми візьмемо курячу грудку, а в якості темного м'яса - курячі сердечка.

Сердечка потрібно промити, прибрати стирчать судини, порізати на половинки або четвертинки для зручності роботи блендера. Жир можна не знімати.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

У ємність блендера додамо порізаний дрібно цибулю і часник.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Перемелюємо сердечка з цибулею і часником в фарш, додаємо сіль і спеції, ще раз перемішуємо.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Перед нами охолоджена куряча грудка. Треба вирішувати: робимо галантин на шкірі або голеньким?

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Галантин на шкірі виглядає дуже ефектно, але метушні з ним рази в три більше. Тому, для нашого блюда на швидку руку просто відокремлюємо від грудки великі і малі філе, а кістки і шкуру залишимо на бульйон.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

На наступному етапі нам знадобиться багато харчової плівки. Нею треба застелити дошку в 5-6 шарів. Техніка тут, як при наклейці шпалер: кожен новий шар ретельно розгладжуємо від середини до країв, щоб між шарами плівки не залишилося бульбашок повітря.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

На багатошарову плівку викладаємо одне велике і одне мале філе, зверху покриваємо ще шаром плівки. Озброюємося кухонним молотком і починаємо м'ясо відбивати, одночасно формуючи в більш-менш прямокутний пласт, однаковий по товщині.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Підрівняти корж мокрим ножем. Від краю м'ясної коржі до кромки плівки має залишатися місце, особливо по вузьких сторонам.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Посипаємо сіллю і перцем.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Половину фаршу з сердечок викладаємо на корж білого м'яса і розрівнюємо площиною мокрого ножа.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Зараз нам знадобиться заздалегідь замочений у холодній воді желатин.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Половину желатину викладаємо на фарш і рівномірно розподіляємо мокрим ножем.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Викладаємо начинку. Це може бути що завгодно, відповідне до смаку і контрастне за кольором: кукурудза, зелений горошок, варена морква, гриби, сир. Головне, щоб на розрізі курячого галантіна були смачні і яскраві цятки. Мені попалися оливки без кісточок.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

За допомогою плівки звертаємо м'ясо в рулет, щільно обертаємо отриману ковбаску цієї ж плівкою і ще кілька разів ретельно з натиском прокатуємо по дошці, щоб видавити все повітряні бульбашки, які могли залишитися всередині рулету.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Зав'язуємо вільні кінці плівки вузлами, або шпагатом, або товстими нитками, і ставимо варити на пару на 35-40 хвилин (в пароварці або мультиварці). Можна курячий галантин варити і в малій кількості води, але тоді є ризик, що частина соків «попливе» в бульйон. Посеред варіння рулет можна перевернути на інший бік, а можна і не перевертати - і так звариться!

Галантин з курки на швидку руку, на пару

З другою половиною філе, фаршу і желатину чинимо так само, тільки замість оливок кладемо порізані тонкими смужками мариновані огірки. Готовий галантин з курки додатково загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку - цей напівфабрикат буде НЗ на свято. Морожений галантин точно так же вариться на пару, тільки треба буде додати до часу готування хвилин 10 на розмороження. Така ось технологія приготування.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Тим часом перший галантин встиг, знімаємо плівку і подивимося, яка вона є в розрізі.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Сьогодні, наш смачний і ніжний кремово-коричневий галантин з курки ми загарніруем яскравим за кольором і смаку корейським салатом з фунчози з овочами і прикрасити зеленню петрушки.

Галантин з курки на швидку руку, на пару

Класичний галантин частіше використовується як холодна закуска. У такому випадку його укладають остуджувати на решітку, а після охолодження кілька разів поливають аспіком - міцним бульйоном з желатином. Іноді в аспік додають сметану, майонез або який-небудь харчовий барвник, наприклад, моркву, буряк або шпинат, тоді у галантіна виходить яскрава блискуча шкірка з желе.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору