Картопля з ковбасою в горщику - запечена картопля по-мисливські
Пікантний картопля по-мисливські запечений в духовці з ковбаскою і фрикадельками - відмінно доповнить легкі овочеві салати або закуски. Блюдо універсальне і відмінно впишеться в будь-яке меню. Проста в приготуванні і дуже смачна картопля з ковбасою в горщику відрізняється пряним підкопченим ароматом і гармонійними смаковими якостями. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє важливі етапи приготування смачного і ситного страви в горщиках.
Складові:
- зелень - 5 гр;
- картопля - 4 шт .;
- сіль;
- фрикадельки - 4 шт. ;
- цибуля - 1 шт .;
- спеції;
- масло рослинне - для обсмажування;
- морква терта - 2 ст.л .;
- перець чорний мелений;
- ковбаса копчена - 40 гр.
Як приготувати картоплю з ковбасою в горщику
Приготування почнемо з того, що пасеруємо на олії рубаний лук і терту моркву.
Як тільки овочі підрум'яняться, потрібно додати нарізану напівколами ковбасу і фрикадельки з курячого фаршу. Ковбаса в даному рецепті використана в різновиди салямі - «Посольська». Фрикадельки домашні, зроблені з курячого фаршу, спецій, часнику, масла вершкового та цибулі.
На наступному етапі потрібно подрібнити картоплю на кубики. Одна картоплина із загальної кількості заявленого в рецепті повинна бути попередньо відвареної - це дасть густу підливу і густу консистенцію страви.
Викласти картоплю в горщик з глини і всипати спеції, сіль і перець. Гарненько перемішати суміш.
Поверх картоплі викласти зажарку з овочів, ковбаски і фрикадельок.
Посипати блюдо рубаним кропом. Тепер, варто накрити горщик кришкою або листом фольги і відправити в духовку нагріту до цього часу на 180 градусів. Запікається картопля по-мисливські не менше 45 хвилин.
Ароматне і ситне печеня - картопля з ковбасою в горщику - готово!
Приготування картоплі по-мисливські відрізняється універсальністю, так як блюдо можна запікати в духовці, розклавши по горщикам, готувати на сковороді або ж готувати в казані на природі. Така картопля з ковбасою в горщику своїм пікантним підкопченим аромат нагадує про захоплюючі походи, привали в лісі або просто про пікніки на природі. Всього година часу і ... ароматний простий гарнір готовий до подачі!