Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею
Страви з квасолі дуже корисні, так як боби містять велику кількість легкозасвоюваного білка, без якого наш організм не може нормально функціонувати. Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з такими овочами, як морква і цибуля - досить просте приготування блюдо, яке неодмінно потрібно спробувати приготувати. Сподіваюся, що мій крок за кроком оформлений рецепт з фото буде вам корисний.
Для приготування лобіо нам знадобиться наступний набір продуктів:
- квасоля червона суха - 350 грам;
- морква велика - 1 штука;
- цибуля - 1 штука;
- томатна паста - 3 столових ложки;
- часник свіжий - 3 великих зубчики;
- петрушка свіжа - пучок;
- масло рослинне - 4 столових ложки;
- спеції «Хмелі-сунелі» - 1 столова ложка;
- спеції «Суміш перців» - 0,5 чайної ложки;
- сіль за смаком.
Як приготувати квасоля з овочами на сковороді
Якщо ви вирішили приготувати таку тушковану квасолю з овочами, то подбати про такий продукт, як квасоля, потрібно заздалегідь.
Підготовлене кількість бобів заливаємо холодною водою так, щоб вона покривала квасоля на 4-5 сантиметрів. Вимочувати квасоля будемо не менше 12 годин. Якщо ви купуєте боби в магазині і не знаєте точно коли вони були зібрані, то вимочувати квасоля краще 24 години. Воду пару раз поміняємо на чисту.
Після вимочування зливаємо з квасолі воду і промиваємо її під проточною водою. Перекладаємо продукт в каструлю і заливаємо чистою холодною водою так, щоб рідина покривала боби на 3 сантиметри. Закриваємо каструлю кришкою і варимо фасольку на маленькому вогні протягом 1,5 годин.
Велику цибулину чистимо і розрізаємо на четвертини. Кожну частину ріжемо смужками.
Морква повинна бути велика, так як цей інгредієнт є одним з основних. Чистимо її і трьом на самій великій тертці. Я вважаю за краще подрібнювати коренеплід на тертці для корейської моркви.
На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо на неї цибулю.
Обсмажуємо цибулю до того моменту, поки він не стане напівпрозорим. Додаємо нарізку з моркви.
Обсмажуємо овочі разом протягом 5 хвилин.
За 5 хвилин до кінця варіння бобових солимо їх.
До обсмаженою овочам додаємо квасолю разом із залишками рідини, в якій вона варилася.
Відвар повинен покривати овочі наполовину. Якщо його не вистачає, то додайте звичайної води. Додаємо 3 столові ложки томатної пасти.
Перемішуємо вміст сковороди і додаємо «Хмелі-сунелі» і суміш перців.
Закриваємо сковороду кришкою і Томім вміст протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Великий пучок петрушки моєму і дрібно нарізаємо листя. Часник тиснемо плоскою стороною ножа і подрібнюємо. Додаємо овочі до решти продуктів.
Все ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Щоб всі інгредієнти повноцінно обмінялися ароматами, даємо настоятися страві 15 хвилин під кришкою.
Розкладаємо лобіо з червоної квасолі з овочами по тарілках і подаємо до столу.
Квасоля тушкована з овочами - це дуже смачне і поживне блюдо. Я впевнена, спробувавши хоч раз приготувати класичний лобіо з червоної квасолі, ви назавжди будете підкорені його гостро-пряний смак і незабутнім ароматом!