Смажена спаржева квасоля з часником і панірувальними сухарями
Сьогодні я хочу поділитися з кулінаркою рецептом смачного і простого в приготуванні страви з стручкової квасолі. З мого покроково оформленого фото-рецепта ви зможете дізнатися, як приготувати незвичайне ароматне і смачне овочеве блюдо. Смажена спаржева квасоля готується з часником і панірувальними сухарями на вершковому маслі. Готову страву виходить дуже апетитним і приємно хрустким.
продукти:
- квасоля спаржева - 500 гр;
- вершкове масло - 100 гр;
- панірувальні сухарі - 70 гр;
- часник - 2-3 зубки;
- сіль - 2 ч.л.
Як приготувати спаржеву квасоля на сковороді
Щоб очистити стручкову квасолю від налиплого на неї грунту складаємо її в глибоку миску, заливаємо теплою водою і даємо їй постояти п'ять-десять хвилин.
Поки квасоля отмокает, ми можемо підготувати часник. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо їх дрібними кубиками.
Після цього, кожен стручок квасолі ретельно відмиванням руками.
Потім, за допомогою ножа відрізаємо у стручків кінчики.
Зазвичай, щоб прискорити цей процес я беру п'ять-шість однакових по довжині стручків, кладу їх на обробну дошку і одним махом відрізаю кінчики відразу у кількох.
Далі, квасоля нам потрібно порізати на шматочки. Довгі стручки ріжемо на три частини, а стручки поменше розрізаємо навпіл.
Нарізану спаржеву квасолю потрібно відварити протягом двох хвилин в киплячій підсоленій воді. Намагайтеся квасоля не переварювати, інакше вона не вийде хрусткою.
Поки квасолеві стручки варяться, нам потрібно на сковороді розтопити вершкове масло.
Спаржеву квасоля виймаємо шумівкою з окропу і викладаємо на сковороду з підігрітою олією.
Додаємо в сковорідку часник і разом з квасолею обсмажуємо протягом двох хвилин на великому вогні.
Потім, висипаємо в сковороду панірувальні сухарі. Намагайтеся сипати так, що б сухарі не заблукали грудкою, а розподілялися по всій поверхні сковорідки.
Разом з сухарями при постійному помішуванні обсмажуємо стручкову квасолю ще, буквально, дві хвилини на середньому вогні.
Ароматна і хрустка смажена спаржева квасоля готова.
Просто викладаємо її на порційні тарілки і подаємо їдоках в гарячому вигляді як самостійну страву або як гарнір до м'яса або риби. Приємного всім апетиту!