Минестроне-суп
Суп мінестроне, зварений на м'ясному бульйоні з квасолею, картоплею та іншими овочами, один з найпопулярніших в італійській кухні. В італійський мінестроне можуть додавати біле вино і різні сезонні овочі і трави, але незмінно подають на стіл, посипавши тертим сиром. Класичний рецепт цього овочевого ароматного супу обов'язково буде з пармезаном.
Як приготувати італійський суп-мінестроне
Відварюємо м'ясо з корінням і перцем горошком.
Окремо відварюємо квасолю і спагетті.
Очищаємо моркву, кольрабі, ріпчаста цибуля, картопля і нарізаємо соломкою.
Обсмажуємо нарізану кубиками шпиг, додаємо рослинне масло, ріпчасту цибулю, натертий часник.
Помідори очищаємо, нарізаємо на вісім частин і підсмажуємо на шпиг з часником.
Бульйон заправляємо приготованими овочами, сіллю, перцем, мускатним горіхом, чебрецем, базиліком, сумішшю «каррі» і варимо до готовності овочів.
Шматочки відвареної яловичини, зелений горошок, квасоля додаємо в бульйон і кип'ятимо ще 5 хв.
Перед подачею на стіл в тарілку минестроне додаємо спагетті і посипаємо тертим сиром.
Рецепт приготування цього італійського супу розрахований на 4 порції і складається з:
яловичини - 500 г,
моркви - 150 г,
кольрабі - 250 г,
картоплі - 350 г,
шпигу - 125 г,
рослинного масла - 20 г,
помідорів - 250 г,
спагетті - 150 г,
горошку зеленого - 250 г,
квасолі - 125 г,
тертого сиру - 75 г,
зеленої цибулі, ріпчастої цибулі, часнику, корінь петрушки, селери, перцю горошком, солі, чорного перцю меленого, мускату, базиліка, чебрецю, суміші «карі».