Смачна спаржева квасоля тушкована з овочами
Спаржева квасоля, вона ж стручкова овочева - відмінна основа для корисного гарніру. Такий сорт має ніжні і соковиті стручки, які виділяються приємним солодкуватим смаком. А як гарнір, смачна спаржева квасоля тушкована з овочами - стане прекрасною альтернативою ситним страв для людей, які дотримуються посту або дотримуються вегетаріанських поглядів в харчуванні. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як просто і швидко приготувати смачну і корисну овочеву страву.
Для квасолі тушкованою з овочами потрібно взяти:
- 0,7 кг спаржевої квасолі;
- дві середніх моркви;
- великий ріпчаста цибуля;
- 1-3 соковитих болгарських перцю;
- оливкова олія;
- сіль і спеції.
Як приготувати спаржеву квасоля смачно
Миті овочі почистити і обсушити. У квасолі зрізати кінчики з двох сторін.
Квасолеві стручки порізати на 2-3 частини, залежно від їх довжини.
Закип'ятити, підсолити воду і опустити в неї квасолю. Варити близько 10 хвилин.
Відкинути стручки на друшляк і промити крижаною водою.
Нашаткувати кубиками цибулю і пасерувати в оливковій олії.
Морква нарізати невеликими кубиками і додати до цибулі.
Перець, у мене світло-зелений, порізати кубиками і викласти до цибулі і моркві.
Довести овочі до напівготовності.
Викласти спаржеву квасолю, додати трохи води.
Періодично перемішувати вміст сковороди, щоб овочі готувалися рівномірно.
Додати сіль і спеції за 5 хвилин до готовності.
Ароматну спаржеву квасолю з овочами викласти на тарілки, прикрасити улюбленої зеленню і подати до столу.
Вдале поєднання м'ясистих втеч квасолі, ароматного болгарського перцю, цибулі та моркви робить це блюдо неповторно смачним, ситним і яскравим. Така смачна спаржева квасоля може вживатися і як гарнір до м'яса або риби, і як самостійне блюдо. Вибирайте варіант, який вважають за краще воліють ваші домашні.