Наш рецепт » Другі страви » Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Соус болоньєзе, який давно і по праву вважається одним із символів італійської кулінарії, по суті і за походженням, блюдо цілком демократичне, можна сказати - простонародне. Саме таким густим соусом з рубленого м'яса і овочів спочатку поливали свою пасту прості селяни з провінції Болонья.

У кожній італійській родині є свій власний фірмовий рецепт болоньєзе, але база, тобто необхідний і достатній набір продуктів, залишаються незмінними.

Для нашого «болоньєзе по-сибірський» візьмемо продукти з «обов'язкової програми»: рослинне масло, морква, цибуля, біле коріння (селера), томат, рубане м'ясо і червоне вино. Варіації рецепта дозволяють нам додати і інші овочі за бажанням і сезону, наприклад, баклажани і болгарський перець. Оскільки Сибір - це трошки не Італія, овочі будуть сушеними, а томат - морозивом.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Як готувати соус болоньєзе

Поки гріється рослинне масло, нашаткувати цибулю, моркву і кореневої селера дрібними кубиками. Болоньєзе - соус томатно-овочевий з додаванням м'яса, тому, овочів має бути багато.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Обсмажити коріння в рослинному маслі (італійці - в оливковій, сибіряки - в соняшниковій Алтайському) до напівм'якості.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Для соусу болоньєзе використовують не преміальні сорти м'яса, а самий ординарний м'ясний фарш або, як в нашому випадку, рубане варене м'ясо.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Овочі дійшли до напівготовності - пора додати м'ясо. Якщо використовують сирий фарш, то обсмажування продовжують при постійному помішуванні, поки м'ясо не «схопиться». Якщо м'ясо відварне, відразу переходимо до наступного етапу.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Прийшла пора інших овочів. Влітку можна додати дрібно порубані свіжі помідори, але взимку доводиться обходитися морозивом або томат-пастою. Баклажани і перець можна всипати навіть без попереднього замочування - в процесі гасіння вони самі увберуть в себе потрібну вологу.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Вино - така ж неодмінна складова італійської кухні, як оливкова олія. Для червоного соусу болоньєзе вино беремо червоне столове (сухе або напівсолодке).

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Додаємо бульйон від варіння м'яса (якщо використаний сирий фарш - то просто окріп), солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою на середньому вогні хвилин 10.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Соус майже готовий, залишилося збагатити його ароматами. Італійці додають в свій болоньєзе багато свіжої ароматної зелені, нам доведеться обійтися сушеними базиліком і пореєм.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Останній штрих - трохи дрібно рубленого часнику.

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Залишилося все перемішати і негайно подавати на стіл!

Італійський соус болоньєзе - зимовий варіант, по-сибірський

Взагалі-то в Італії класичний соус болоньєзе подають до спагетті, але взимку в Сибіру цей ситний і ароматний соус буде набагато смачніше з картопляним пюре і маринованими овочами.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Чилі кон карне в мультиварці - мексиканське блюдо на російській кухні
Чилі кон карне в мультиварці - мексиканське блюдо на російській кухні
Банальна істина: найчастіше те, що для одних є немислимою екзотикою, у інших давно вже в печінках сидить. Це стосується і кулінарних питань: японці тисячоліттями звично давляться сирою рибою з рисом,
Червоний борщ з солоними помідорами
Червоний борщ з солоними помідорами
Борщ, напевно, є улюбленою стравою в кожній родині. І кожна господиня готує його по своєму. Наприклад, моя мама вважає за краще буряк не терти, а крупно різати, також вона часто додає в борщ квасолю.
Овочевий суп з селерою - смачний жиросжигающий суп для Боннської дієти
Овочевий суп з селерою - смачний жиросжигающий суп для Боннської дієти
Селеровий суп іноді ще називають цибульним або овочевим жироспалюючим. Овочі, що входять до його складу, не просто малокалорійні - вони, буквально, провокують організм позбавлятися від всяких

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору