Смачне спекотне в горщиках з м'ясом, картоплею та яблуками в духовці
Хочу запропонувати прекрасний, перевірений мною неодноразово рецепт, повторивши який, ви зможете зробити дуже незвичайне і симпатичне блюдо - смачне домашнє печеня в горщиках. Таке апетитне блюдо з картоплею і м'ясом, може бути як святковим, так і повсякденним. Варіантів його приготування існує багато. Я, в традиційне печеня з картоплі і м'яса, додала яблука, які надають йому ледь вловимий пікантну кислинку. Покроково відзняті фото допоможуть Вам самостійно повторити мій рецепт в домашніх умовах.
Інгредієнти (4 горщика об'ємом по 600 гр):
- свинина - 450 гр;
- картопля - 2,5 кг;
- яблука - 250 гр;
- перець салатний - 70 гр;
- морквина - 100 гр;
- приправа карі - 2 ч.л .;
- сіль - 1/5 ч.л. з гіркою;
- масло пісне - 50 мл.
Як готувати печеня в горщиках в духовці
За традицією, спочатку я хочу дати невеликі рекомендації з вибору продуктів для нашого рецепта. Свинину я купувала середньої жирності, це може бути надпочка або лопатка без кістки. Якщо любите м'ясо пожирніше, то для приготування печені можна взяти шматочок ошийка.
Так як картопля буде готуватися в горщиках одночасно з м'ясом, сорт картоплі я, звичайно, вибираю середній по разваріваемості, наприклад, «Слов'янка».
Завдання яблук в цій страві додати страві приємну кислинку, тому, яблучка краще взяти кислих сортів типу «Семеренко» або «Антонівка».
І так, приступаємо до приготування нашого картоплі зі свининою і яблуками запеченого в горщиках.
Спочатку нам потрібно шматочок свинини вимити і зачистити м'ясо від пліви. Потім, м'ясо нарізаємо шматочками невеликими за розміром (як - видно на фото).
Далі, очистимо від шкірки моркву і нарізаємо її тоненькими довгими брусочками. На терку краще не терти, нарізана морква в готовій страві виглядає симпатичніше.
Салатний перчик, очищений від насіння і плодоніжки, теж, нарізаємо брусочками. За розміром, як нарізана морква.
Яблука нам потрібно почистити і розрізати кожне на чотири частини. Потім, гострим ножем вирізаємо з яблука серцевину з насінням і нарізаємо скибочками як на фото.
Наливаємо на сковорідку олію і коли сковорода трохи прогріється на вогні, починаємо обсмажувати на ній нарізані шматочки свинини.
Коли м'ясо побіліє, потрібно додати в сковороду нарізані яблука, морква і перець салатний.
Потім, просто перемішуємо овочі з м'ясом і тушкуємо все разом на сковороді на середньому вогні протягом 10 хвилин.
За цей час нам потрібно швиденько очистити картоплю. Картоплю чистимо і, щоб вона не потемніла, складаємо її в каструлю / миску з холодною водою.
Потім, картоплю треба ретельно вимити руками і нарізати брусочками середнього розміру. Як нарізала я - видно на фото.
Нарізану картоплю ми солимо, посипаємо спеціями і перемішуємо. Тепер, можна приступати до складання жаркого в горщиках.
На дно кожного горщика накладаємо трохи нарізаної картоплі (приблизно, 1/3 горщика). Потім, укладаємо шар м'яса з овочами.
І далі, чергуємо шарами інгредієнти, поки не заповняться горщики.
Верх горщика залишаємо вільним (не доповідав до верху) на 1,5 см.
Потім, в горщики наливаємо окріп, таким чином, що б картопля з м'ясом були повністю покриті водою.
Горщики накриваємо кришками. Якщо у Ваших горщиків кришки не йдуть в комплекті, то просто прикриваємо їх складеної вдвічі фольгою. Пекти в духовці картопля зі свининою і яблуками буде на середньому вогні протягом півтори години.
З плином часу (коли на всю кухню лунатиме неповторний аромат нашого страви) виймаємо смачне домашнє печеня в горщиках з духовки. Подавати картопля, запечена з м'ясом і яблуками, гостям можна прямо в симпатичних керамічних горщиках, в яких він готувався.
Але, у керамічних горщиків є невелика особливість, блюдо в них дуже повільно остигає. Так що, якщо хочете скоріше його покуштувати, раджу викласти запечене в духовці м'ясо з картоплею в звичайні тарілки.
Тепер ви знаєте як правильно приготувати печеню в горщиках, що б вийшло смачно.