М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами
Цей простий рецепт я запозичила в італійській кухні. Як і обіцяв кухар, готувати його виявилося досить легко, а результат дійсно мене порадував. Трохи гострі, соковиті м'ясні тефтелі з рисом, чудово поєднуються з солодким томатним соусом і овочами. Час на підготовку цієї страви пішло близько години. Я описала всі приготування покроково і до рецептом прикріпила фото кожного етапу. Бажаю вам приємного апетиту!
Складові:
- 500 грам спагетті;
- 1 пучок свіжої петрушки (листя);
- 50 мл рафінованої оливкової олії.
Для тефтелей:
- 1 кг м'ясного фаршу;
- 2 ст. ложки рису;
- 1 куряче яйце С-1;
- 1 цибулина;
- по ¼ ч.ложки мелених спецій (чорний перець, коріандр, майоран);
- 1 ч.ложка солі.
Для томатного соусу:
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 1/3 штуки перцю чилі;
- ½ штуки червоного болгарського перцю;
- 600 мл солодкого томатного соусу;
- 1-1,5 ч.ложки солі.
Як приготувати тефтелі з рисом і підливою на сковороді
Починаємо готувати страву з того, що наливаємо на сковороду масло, прогріваємо його і всипаємо півкільця ріпчастої цибулі. Коли цибуля придбав прозорий і злегка золотистий колір, додаємо терту на крупній тертці моркву, порізану на маленькі кубики болгарський перець і чилі-перець. Солимо і перемішуємо. Даємо овочам час обмінятися своїми ароматами. На це йде близько 7-10 хвилин.
Тим часом, з'єднуємо м'ясний фарш з рисом, дрібно нашинкованнимцибулею, спеціями і яйцем. Формуємо змоченими у воді руками тефтелі і викладаємо їх на тушковані овочі.
Заливаємо тефтелі з овочами солодким томатним соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності (близько півгодини) на середньому вогні.
За 15 хвилин до готовності тефтелей, відварюємо спагетті відповідно до інструкції зазначеної на упаковці.
Потім, скручуємо їх і викладаємо в центр сервіровки страви. По периметру кладемо готові тефтелі, поливаємо все гарячим соусом і посипаємо рубаною зеленню петрушки.
В результаті, у нас на столі ситне і смачне друга страва з самої Італії - спагеті і м'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами.