Наш рецепт » Другі страви » М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

Цей простий рецепт я запозичила в італійській кухні. Як і обіцяв кухар, готувати його виявилося досить легко, а результат дійсно мене порадував. Трохи гострі, соковиті м'ясні тефтелі з рисом, чудово поєднуються з солодким томатним соусом і овочами. Час на підготовку цієї страви пішло близько години. Я описала всі приготування покроково і до рецептом прикріпила фото кожного етапу. Бажаю вам приємного апетиту!

Складові:

  • 500 грам спагетті;
  • 1 пучок свіжої петрушки (листя);
  • 50 мл рафінованої оливкової олії.

Для тефтелей:

  • 1 кг м'ясного фаршу;
  • 2 ст. ложки рису;
  • 1 куряче яйце С-1;
  • 1 цибулина;
  • по ¼ ч.ложки мелених спецій (чорний перець, коріандр, майоран);
  • 1 ч.ложка солі.

Для томатного соусу:

  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 1/3 штуки перцю чилі;
  • ½ штуки червоного болгарського перцю;
  • 600 мл солодкого томатного соусу;
  • 1-1,5 ч.ложки солі.

Як приготувати тефтелі з рисом і підливою на сковороді

Починаємо готувати страву з того, що наливаємо на сковороду масло, прогріваємо його і всипаємо півкільця ріпчастої цибулі. Коли цибуля придбав прозорий і злегка золотистий колір, додаємо терту на крупній тертці моркву, порізану на маленькі кубики болгарський перець і чилі-перець. Солимо і перемішуємо. Даємо овочам час обмінятися своїми ароматами. На це йде близько 7-10 хвилин.

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

Тим часом, з'єднуємо м'ясний фарш з рисом, дрібно нашинкованнимцибулею, спеціями і яйцем. Формуємо змоченими у воді руками тефтелі і викладаємо їх на тушковані овочі.

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

Заливаємо тефтелі з овочами солодким томатним соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності (близько півгодини) на середньому вогні.

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

За 15 хвилин до готовності тефтелей, відварюємо спагетті відповідно до інструкції зазначеної на упаковці.

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

Потім, скручуємо їх і викладаємо в центр сервіровки страви. По периметру кладемо готові тефтелі, поливаємо все гарячим соусом і посипаємо рубаною зеленню петрушки.

М'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами

В результаті, у нас на столі ситне і смачне друга страва з самої Італії - спагеті і м'ясні тефтелі з рисом в томатної підливі з овочами.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору