Пісні голубці з рибою і рисом в підливі
Ні для кого не секрет, що така смачна і ситна гаряча закуска як голубці завоювала, практично, всенародну любов. Варіантів приготування цієї страви існує величезна кількість. Традиційно голубці готують з рисом і м'ясним або грибним фаршем. Я хочу розповісти господаркам, як приготувати неймовірно смачні і ніжні пісні голубці з рибою і рисом. Сподіваюся, що детальний рецепт з покроково зробленими фото зробить процес приготування рибних голубців максимально зрозумілим і простим.
продукти:
- капуста - 1 качан середній або 2 невеликих;
- рис - 150 гр;
- риба морська - 450 гр;
- морквина - 150 гр;
- паста томатна - 50 гр;
- сіль для фаршу - 1 ч.л .;
- сіль для підливи - 2 ч.л .;
- сайонез - 2 ст.л .;
- сасло соняшникова - 150 мл;
- приправа карі - 2 ч.л .;
- вода - 600 мл.
зміст
- 1 Як приготувати голубці з рибою і рисом в підливі
- 1.1 Як підготувати капусту для голубців
- 1.2 Як зробити фарш на голубці з риби
- 1.3 Як загортати голубці
- 1.4 Як варити голубці з рибою
Як приготувати голубці з рибою і рисом в підливі
Готувати починаємо з того, що правильно відварюємо рис для голубців до готовності.
Як підготувати капусту для голубців
Далі, наливаємо 2/3 великої каструлі води і ставимо кип'ятити. Поки водичка закипає, робимо в районі капустяної качана чотири глибоких надрізу ножем.
Потім, саму качан насаджує на вилку і опускаємо капустяний вилок в каструлю з киплячою водою.
За допомогою іншого вилки починаємо акуратно знімати з капусти листя. Зняті кілька листочків кип'ятимо дві-три хвилини і виймаємо з води за допомогою шумівки.
Надрізи, зроблені в капусті, поглиблюємо, знову знімаємо листя і кип'ятимо їх. Таким чином, цілий качан капусти ми розбираємо на листочки, які будемо використовувати для приготування голубців.
Даємо капустяне листя трохи охолонути. Потім, відрізаємо потовщення у краєчка листочка, де він кріпився до качану, і акуратно зрізаємо грубі прожилки вздовж листа.
При бажанні, в місцях прожилок капустяні листи можна злегка відбити кухонним молоточком.
Як зробити фарш на голубці з риби
Тепер, займемося приготуванням начинки для рибних голубців. Нам потрібно почистити від шкірки моркву і натерти її на крупній тертці.
Пассируем її на рослинній олії і залишаємо в сковороді, щоб трохи охолола.
У риби відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, а саму риб'ячу тушку вимиваємо від залишків кишок в прохолодній воді.
Розрізаємо рибу навпіл і виймаємо у неї хребет разом з кістками.
Потім гострим ножем дрібно нарізаємо рибне філе, або можна перемолоти рибний фарш на м'ясорубці.
У глибоку миску викладаємо рибний фарш, рис, сіль, карі та смажену морква (трохи моркви залишаємо для підливи).
Всі інгредієнти начинки для рибного фаршу ретельно перемішуємо.
Як загортати голубці
На серединку капустяного листа кладемо столову ложку начинки і голубець звертаємо.
Ось, що в результаті повинно вийти.
Як варити голубці з рибою
На дно Гусятниці укладаємо моркву і зверху розміщуємо рибні голубці.
Намагайтеся розміщувати їх так, щоб вони лежали плотненько один до одного.
Для підливи в воді розчиняємо томатну пасту, сіль і майонез.
Заливаємо підливою голубці з рибою і рисом і ставимо їх на вогонь. Після закипання підливи накриваємо утятницу кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо голубці протягом півгодини.
Рибні голубці в підливі вийшли ніжні, смачні і ароматні.
Подаємо голубці з рибою їдоках разом з смачненьке підливою.
На цьому фото господині можуть помилуватися на соковитий і апетитний розрізаний голубець.
Такі смачні пісні голубці з рибою і рисом зроблять їжу і під час посту апетитною і ситної. Приємного вам апетиту!