Домашні суші-роли з крабовими паличками і червоною рибою
Дні японської кухні оголошую відкритими і ділюся рецептом чудових суші-ролів. Зазвичай, в ресторанах безліч різноманітних суші-сетів, в яких можна знайти роли з різною начинкою і варіантами подачі. І завжди в цих сетах привертають уваги класичні суші-роли з крабовими паличками і червоною рибою. Саме їх я готувала для своєї сім'ї, зробивши крок за кроком фото для ілюстрації рецепта. Беріть на замітку і легко зможете навчитися готувати вдома це дуже смачна страва японської кухні.
Отже, нам потрібні:
- норі (сухі водорості) - 4 листи;
- рис круглозерний - 150 грам;
- крабові палички - 100 грам;
- червона риба (у мене горбуша слабосолона) - 100 грам;
- вода - 200 міліграм;
- сіль - 0,5 ч. Ложки;
- соєвий соус - за смаком.
зміст
- 1 Як приготувати суші-роли в домашніх умовах
- 1.1 Як правильно варити рис для суші-ролів
- 1.2 Як зробити суші-роли
Як приготувати суші-роли в домашніх умовах
Для приготування ролів головну роль грає правильно приготований рис і начинка. З начинкою все досить просто: крабові палички і червону рибу нарізати на тонкі смуги.
У рибі не повинно бути кісточок. А ось для правильного приготування рисової основи потрібно знати невеликі кулінарні секрети, якими я поділюся нижче. І зовсім не обов'язково купувати спеціальний рис, досить звичайного круглозерні, який продається в кожному продуктовому супермаркеті.
Як правильно варити рис для суші-ролів
Круглозерний рис залити водою, залишити на п'ять хвилин. Воду злити. Рис промити, поки вода не буде прозорою. Залити рис водою, додати трохи солі і відправити на вогонь. Варити рівно 12 хвилин, після закипання, на слабкому вогні. Ще на 10 хвилин залишити рис під закритою кришкою.
Викласти відварений рис дерев'яною лопаткою на тарілку і дати трохи охолонути.
Як зробити суші-роли
Листи норі розрізати навпіл. На спеціальний килимок-Матісу викласти лист норі шорсткою стороною вгору. Зверху покласти 3-4 чайних ложки рису. Розрівняти, щоб один край залишився вільним.
Викласти смуги крабових паличок і риби. Вільний край норі змастити водою.
Згорнути рол рулетом, як показано на фото.
Готові суші-роли скласти на рівній поверхні. Коли все рулети скручені, можна нарізати їх.
Для цього потрібен дуже гострий ніж і миска з водою. Ніж змочити у воді і розрізати рулети на шматочки довжиною близько 2-3 сантиметрів.
Готові суші викласти на тарілочки і подавати, звичайно ж, з соєвим соусом.
Смачні та апетитні домашні суші-роли приготувати дуже просто, використовуючи мій покроковий рецепт з фото. Таке блюдо зберігається, при необхідності, в холодильнику до двох діб в закритому контейнері. Приємного вам апетиту! Готуйте просто і з задоволенням!