Смачні картопляні котлети з цибулею і морквою
Хрусткі картопляні котлети з вареної картоплі з цибулею і морквою мають простий рецепт. Подавати їх краще всього в гарячому вигляді, прямо зі сковороди. В якості соусу прекрасно підходить звичайна сметана. Так само, цей рецепт підходить для заморожування. Якщо сформувати такі картопляні котлети (багато хто називає їх оладки) і помістити в морозилку, то у вас завжди буде готовий сніданок або вечерю на швидку руку. Залишиться тільки їх розморозити. Але в цьому випадку, перед обсмажуванням, котлети потрібно обваляти в борошні. Як зробити картопляні котлети - просто і докладно розповім в рецепті з покроково зробленими фото.
Складові:
- 1,5 кг неочищеного сирої картоплі;
- 1 велика морква;
- 2 ріпчасті цибулини середнього розміру;
- 3 курячих яєць С-1;
- 2,5 столові ложки борошна;
- 1,5 ч.ложки дрібної солі;
- 1/3 ч.ложки меленого коріандру;
- 1/3 ч.ложки свежемолотого чорного перцю;
- 1 банка (400 гр) сметани 26%.
зміст
- 1 Як приготувати картопляні котлети з цибулею і морквою
- 1.1 Як смажити картопляні котлети
Як приготувати картопляні котлети з цибулею і морквою
Відварюємо картоплю разом з морквою в мундирах до готовності. Зливаємо воду, в якій варилися овочі, заливаємо їх холодною водою і залишаємо на 9-10 хвилин. Тепер, варені в мундирі овочі можна очистити від шкірки і натерти на великій тертці.
Цибулину нарізаємо на великі кубики і пасеруємо на рослинній олії в сковороді.
Потім, приєднуємо його до картоплі з морквою. Туди ж додаємо всі спеції. В окремій мисці змішуємо яйця з борошном до кашки і виливаємо їх в миску з картоплею.
За допомогою ложки перемішуємо картопляно-морквяне тісто до єдиного і однорідного стану.
Як смажити картопляні котлети
Формуємо за допомогою двох столових ложок, овальні оладки. Викладаємо в заздалегідь розігріту олію і злегка натискаємо на них ложкою, щоб надати їм плоску форму. Обсмажуємо картопляні котлети з морквою та цибулею з двох сторін до скоринки з золотистим відтінком і хрустким смаком.
Гарячі котлети спочатку викладаємо на одноразове рушник. Позбувшись від залишків олії викладаємо на тарілку сервіровки.
Поливаємо декількома ложками сметани, так само можна злегка подрібнити над оладками перець для краси.
Ну ось, прості і смачні картопляні котлети з цибулею і морквою готові і приступаємо до їх знищення.