Відкритий м'ясний пиріг Хризантема
Відкритий м'ясний пиріг Хризантема - справжня палочка-виручалочка, якщо до вас несподівано нагрянули голодні гості. Вічна проблема: що б такого придумати, щоб швидко, ситно, та ще й по піжонськи красиво? При цьому постараємося обійтися самими звичайними продуктами, щоб не довелося бігти в магазин. Мій простий, крок за кроком оформлений рецепт з фото вам на допомогу.
Розморожуємо шматок м'ясного фаршу, дістаємо з морозилки упаковку листкового тіста, чистимо пару цибулин. Нам ще знадобляться борошно на підсипку, яйце для обмазки, пара ложок сметани або кефіру, ну і сіль-перець, звичайно. Власне, це все! Чи можемо приступати.
Як приготувати м'ясний пиріг Хризантема
Дрібно шаткуємо цибулю, фарш солимо, перчимо, додаємо за бажанням ще якихось відповідних улюблених прянощів. Добре підійдуть базилік, коріандр, свіжа зелень петрушки, якщо є. Маленька хитрість: начинка з сирого м'ясного фаршу буде ніжніше і соковитіше, якщо додати в неї трохи сметани.
Фарш добре перемішуємо, трохи відбиваємо і відставляємо в сторону, щоб він «дозрів», а поки переходимо до тесту.
На посипаній борошном дошці акуратно розгортаємо пласт листкового тіста, намагаючись зберегти вірність форми.
Розрізаємо пласт на рівні квадрати. Якщо немає спеціального різака, можна скористатися гострим ножем, лезо якого бажано попередньо занурити в олію, щоб шари на зрізі НЕ заліплює. До речі, з розділу «маленьких хитрощів»: а ви знаєте, як корисна на кухні звичайна пластмасова шкільна лінійка, особливо при роботі з тестом!
На кожен квадрат викладаємо порцію фаршу.
Квадратики звертаємо на такі собі об'ємні закарлюки як на фото.
Викладаємо загогулінкі з м'ясом в змащену маслом і присипану борошном форму колами, від краю до центру.
Змащуємо сформований пиріг збитим яйцем. Якщо тісто дріжджове, даємо йому хвилин 20 вистоювання, якщо прісне - відразу ставимо в розігріту до 220-240 градусів духовку на 10 хвилин. Коли тісто розкриється і почне рум'яна, прикриваємо пиріг пекарської папером або фольгою, знижуємо температуру до 180-190 градусів і печемо до готовності ще 15-20 хвилин.
Відкритий м'ясний пиріг Хризантема готовий. Гарний, смачний, ситний. При мінімумі витрат - максимум ефекту!
Ріжемо м'ясний пиріг з листкового тіста на шматки як торт і подаємо гарячим.
Якщо доповнити його будь-якими домашніми соліннями, навіть найвибагливіші гості не встануть з-за столу, поки не підберуть останні крихти!