Повітряні дріжджові пончики на кефірі
Назва «пончик» походить від польського слова «pączek», що в перекладі означає пампушка. Для багатьох буде не новиною, що в США святкують день пончика в першу річну п'ятницю. Різні круглі форми з дірочкою або без, з поливанням яскравою глазур'ю або без неї і наявність або відсутність начинки (джему, шоколаду або згущеного молока) роблять пончики яскравим ласощами. Сьогоднішній мій рецепт з покроково зробленими фото про те, як швидко і просто зробити дуже смачні повітряні дріжджові пончики на кефірі. З безлічі різновидів цього десерту будемо готувати класичний варіант - пончик з дірочкою в цукровій пудрі.
Складові:
- 1 ст кефіру;
- 1 яйце;
- 0,5 ст цукру;
- 25 гр вершкового масла;
- 10 гр сухих дріжджів;
- борошно;
- дрібка солі;
- цукрова пудра;
- рослинна олія.
Як приготувати дріжджові пончики на кефірі
Щоб зробити тісто для пончиків, до кефіру потрібно додати дріжджі, 1 ложку цукру і 3 борошна. Перемішуємо і відставляємо в тепло мінімум на годину.
Вершкове масло доводимо до м'якого стану, можна злегка підтопити.
важливо пам'ятати - дріжджове тісто не любить холодних інгредієнтів!!!
Масло і яйця додаємо в опару.
втручаємося борошно.
Для зручності замісу, змащуємо руки рослинним маслом. Муки в сипучому вигляді бути не повинно. Інакше, при обсмажуванні пончика, на дні сковороди утворюється коптять небо осад.
Готове тісто розриваємо на середнього розміру пампушки і даємо їм відпочити 30 хвилин. За цей час тісто підніметься, стане м'яким і повітряним.
Вказівним пальцем в центрі пончика формуємо дірочку, злегка розтягуючи краї.
Пончики «купаємо» в гарячому маслі з двох сторін.
Щоб надати більше краси і солодощі нашому страві, вкриваємо пончики хорошим кількістю цукрової пудри, пересипаючи кожен шар пончиків на блюді.
Звати їдців до столу мені не доводиться.
Вони самі підтягуються, не чекаючи закінчення смаження.