Наш рецепт » Випічка » Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

У нашій родині прийнято пекти хлібець самостійно своїми руками. Зараз, коли з'явилися хлібопічки, я трохи полегшила свою працю. Домашній хліб, приготовлений за допомогою цього кухонного пристосування, за смаковими якістю не відрізняється від приготованого повністю вручну. У своєму сьогоднішньому рецепті я хочу розповісти господаркам, як спекти хліб з сиром в хлібопічці. Дуже смачний і повітряний виходить такий сирний хліб, замішаний на сироватці. Покроково оформлений рецепт з фото докладно продемонструє приготування.

Нам буде потрібно:

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

  • сироватка молочна - 200 гр;
  • сіль кухонна - 1 ч.л .;
  • цукровий пісок - 1 ст.л .;
  • сир - 100 гр;
  • масло пісне - 30 мл;
  • сухі дріжджі - 1 ч.л .;
  • борошно - 550 гр.

Як спекти в хлібопічці хліб з сиром на сироватці

Перед початком приготування будь-якої випічки, перше, що потрібно зробити обов'язково, це просіяти борошно через сито.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

І хоча деякі господині вважають цю процедуру не обов'язковою, але повірте, з просіяного борошна хлібець виходить більш пишний і гарний. Тому, настійно рекомендую не нехтувати цією процедурою.

Далі, в відерце хлібопічки наливаємо сироватку, рослинне масло і відразу кладемо сир.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Тепер, можна приступити до закладення сухих компонентів для нашої випічки. Висипаємо в відерце хлібопічки спочатку борошно. Потім, в борошні робимо поглиблення, в які кладемо дріжджі, цукор і сіль.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Так як за рецептом в хліб додається сир, потрібно більше часу приділити замісу тіста, що б все інгредієнти добре розмішати. Щоб збільшити час замісу, випікати хліб з сиром в хлібопічці я буду на програмі «Французький хліб». У цій програмі якраз збільшений цикл замішування і підняття тесту. У підсумку, хлібець виходить спочатку зі смачною хрусткою скоринкою і ароматною, ніжною м'якоттю.

Ступінь запечена скоринки хліба на цей раз я вибрала № 3. Готова булка хліба повинна вийти добре поджарістая.

І так, я сфотографувала процес замішування тіста для хліба в самому його початку.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Після повного циклу вимішування, тісто вийшло не «забите» борошном, злегка вологим і дуже м'яке і ніжне.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Ось таку високу і красиву булку хліба мені вдалося сфотографувати на самому початку процесу випікання.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Час випікання закінчилося, хліб з сиром в хлібопічці готовий і його нам потрібно акуратно витягнути з чаші.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Ставимо булку остигати і вся кухня моментально наповнюється чудовим ароматом гарячої свіжої випічки.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Хлібець, приготований на сироватці і сирі, вийшов з симпатичною золотистою скоринкою, а мякушечка у нього повітряна і така ніжна, що можна їсти губами.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

На цьому фото добре видно пориста, повітряна структура хліба.

Домашній хліб з сиром в хлібопічці

Такий смачний домашній хліб можна подавати до будь-яких страв. За смаком він більше нагадує не солодку булку або батон. Тому, мої домочадці із задоволенням наминали його з молоком, какао або чаєм.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору