Домашній хліб з сиром в хлібопічці
У нашій родині прийнято пекти хлібець самостійно своїми руками. Зараз, коли з'явилися хлібопічки, я трохи полегшила свою працю. Домашній хліб, приготовлений за допомогою цього кухонного пристосування, за смаковими якістю не відрізняється від приготованого повністю вручну. У своєму сьогоднішньому рецепті я хочу розповісти господаркам, як спекти хліб з сиром в хлібопічці. Дуже смачний і повітряний виходить такий сирний хліб, замішаний на сироватці. Покроково оформлений рецепт з фото докладно продемонструє приготування.
Нам буде потрібно:
- сироватка молочна - 200 гр;
- сіль кухонна - 1 ч.л .;
- цукровий пісок - 1 ст.л .;
- сир - 100 гр;
- масло пісне - 30 мл;
- сухі дріжджі - 1 ч.л .;
- борошно - 550 гр.
Як спекти в хлібопічці хліб з сиром на сироватці
Перед початком приготування будь-якої випічки, перше, що потрібно зробити обов'язково, це просіяти борошно через сито.
І хоча деякі господині вважають цю процедуру не обов'язковою, але повірте, з просіяного борошна хлібець виходить більш пишний і гарний. Тому, настійно рекомендую не нехтувати цією процедурою.
Далі, в відерце хлібопічки наливаємо сироватку, рослинне масло і відразу кладемо сир.
Тепер, можна приступити до закладення сухих компонентів для нашої випічки. Висипаємо в відерце хлібопічки спочатку борошно. Потім, в борошні робимо поглиблення, в які кладемо дріжджі, цукор і сіль.
Так як за рецептом в хліб додається сир, потрібно більше часу приділити замісу тіста, що б все інгредієнти добре розмішати. Щоб збільшити час замісу, випікати хліб з сиром в хлібопічці я буду на програмі «Французький хліб». У цій програмі якраз збільшений цикл замішування і підняття тесту. У підсумку, хлібець виходить спочатку зі смачною хрусткою скоринкою і ароматною, ніжною м'якоттю.
Ступінь запечена скоринки хліба на цей раз я вибрала № 3. Готова булка хліба повинна вийти добре поджарістая.
І так, я сфотографувала процес замішування тіста для хліба в самому його початку.
Після повного циклу вимішування, тісто вийшло не «забите» борошном, злегка вологим і дуже м'яке і ніжне.
Ось таку високу і красиву булку хліба мені вдалося сфотографувати на самому початку процесу випікання.
Час випікання закінчилося, хліб з сиром в хлібопічці готовий і його нам потрібно акуратно витягнути з чаші.
Ставимо булку остигати і вся кухня моментально наповнюється чудовим ароматом гарячої свіжої випічки.
Хлібець, приготований на сироватці і сирі, вийшов з симпатичною золотистою скоринкою, а мякушечка у нього повітряна і така ніжна, що можна їсти губами.
На цьому фото добре видно пориста, повітряна структура хліба.
Такий смачний домашній хліб можна подавати до будь-яких страв. За смаком він більше нагадує не солодку булку або батон. Тому, мої домочадці із задоволенням наминали його з молоком, какао або чаєм.