Хрусткі шоколадні вафлі в вафельниці
Смачні домашні вафлі люблять усі без винятку. А якщо вони ще й шоколадні, і хрусткі - захват кулінарними здібностями господині забезпечений. Хочу поділитися з вами дуже простим і перевіреним рецептом. Використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, смачні шоколадні вафлі можна швидко приготувати в домашніх умовах.
Складові:
- борошно - 170 гр;
- яйця курячі - 3 шт .;
- цукор - 200 гр;
- ванілін -0,5 гр;
- сіль - 1/4 ч.л .;
- какао - 20 гр;
- сметана жирна - 200 гр.
Як зробити вафлі шоколадні в домашніх умовах
В першу чергу нам потрібно приготувати тісто. Важливо правильно збити яйця з цукром, ваніліном і сіллю. Збиваємо їх на високій швидкості міксера. Наша маса повинна сильно посветлеть і вирости в об'ємі вдвічі.
Далі, ми додаємо в тісто жирну сметану, Пам'ятайте, чим жирніше сметана, тим більше хрусткими будуть вафлі. Не рекомендую брати з жирністю менше 25%. Можна, також, взяти густі вершки, в ідеалі - домашні. Сметану перемішуємо на невеликій швидкості.
Тепер, ми в кілька етапів додаємо борошно з какао і вже не збиваємо, а просто перемішуємо на найменшій швидкості міксера.
Отримуємо густе шоколадне тісто.
Можна приступати до випічки вафель. Якщо робите це вперше, ознайомтесь з інструкцією до своєї вафельниці - дізнаєтеся багато цікавого.
Щоб спекти вафлі розігріваємо вафельницу. Викладаємо неповну столову ложку тесту на пластину, закриваємо і випікаємо до готовності. Якщо тримати довше, вафлі після охолодження будуть хрусткими і твердими. Любіть м'які вафлі - знімайте раніше.
Випечений пластину перекладаємо на чисту поверхню і відразу ж надаємо бажану форму. Я люблю просто згортати вафлю трубочкою. Якщо забаритеся, згорнути її не зможете.
Для краси можна притрусити десерт цукровою пудрою.
Вони виглядають найбільш виграшно при подачі гіркою на великому блюді.
Подаємо готові шоколадні вафлі з чаєм або кавою. Смачного вам чаювання і приємного апетиту!