Смачний свинячий шашлик в майонезі і вини
Я можу з упевненістю сказати, що шашлик, замаринований за даною технологією, перевершить всі ваші очікування. Подавати його, рекомендую, з соусом ткемалі, який відмінно доповнить смак м'якого і ароматного м'яса. Обов'язково спробуйте приготувати свинячий шашлик в майонезі і вини, використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото. Шкода тільки, що фотографії не передадуть аромату страви.
Отже, нам потрібно:
- свинина - 1 кілограм;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- вино червоне - 100 грам;
- майонез (домашній) - 15 грам;
- сіль - 1 ч. Ложка;
- спеції (куркума, коріандр, перчик) - 1 ч. Ложка;
- кетчуп ткемалі - за смаком.
зміст
- 1 Як маринувати шашлик зі свинини в майонезі і вини
- 2 Як смажити свинячий шашлик на мангалі
Як маринувати шашлик зі свинини в майонезі і вини
Перше, що потрібно зробити, це потрібно вибрати найсвіжіший і красивий шматочок м'якоті свинячий. Бажано, щоб крім м'яса на шматочках було трохи жиру, який зробить готовий шашлик більш соковитим.
Обраний м'ясо нарізати шматочками, близько шести сантиметрів завтовшки, щоб шашлик рівномірно пропікся і залишався соковитим.
Шматочки свинини посипати сіллю, куркумою, коріандром і перчиком. Куркума подарує приємний колір, а коріандр і перчик - чарівний аромат.
Цибулину очистити, розрізати на дві половини. Краще брати велику цибулину, щоб її добре було нанизувати на шампур. Викласти половинки цибулини в каструлю з шашликом.
Залити приготоване вином. Я використовую домашнє вино з синього винограду, воно сухе, без додавання цукру.
Додати домашній майонез, який можна приготувати всього за п'ять хвилин в блендері. Перемішати м'ясо з маринадом.
Залишити його для маринування на пару годин. Я, звичайно, мариную з вечора, а вранці м'ясо має насичений аромат і смак спецій.
Як смажити свинячий шашлик на мангалі
Потрібно щоб добре прогоріли заздалегідь приготовані дрова, що дасть можливість підготувати вугілля в мангалі для обсмажування шашлику.
Шматочки замариноване в майонезі і вини свинини нанизувати на шампури разом з цибулею. Між шматками м'яса залишити невелику відстань, щоб шматки рівномірно обсмажити і придбали красиву рум'яність.
Викласти шампура на мангал з підготовленими вугіллям і обсмажити м'ясо з усіх боків до готовності. Смажиться до готовності свинячий шашлик в майонезі близько півгодини.
Подавати шашлик з соусом ткемалі і майонезом. Поєднання ароматного і соковитого свинячого м'яса і кислинка соусу ткемалі подарує справжню насолоду.
Беріть на замітку мій покроковий рецепт з фото і ваш шашлик в майонезі і вини вийде неймовірно смачним, соковитим і апетитним!