Смачний шашлик в електрошашличніце зі свинячої шийки
Не завжди виходить, та й не завжди є час, вибратися на природу, щоб побалувати себе смачними шашличками. Нам завжди в таких випадках на допомогу приходить Електрошашличниця. Де б ви не вирішили смажити шашлик, в будь-якому випадку, головне, правильно замаринувати м'ясо і підготувати зелень з овочами. Якщо все зроблено правильно, то в будь-якому випадку на вашому столі незабаром з'явиться прекрасний соковитий шашлик. Свій досвід як готувати шашлик в електрошашличніце оформила як рецепт з покроково зробленими фото.
Нам знадобиться:
- 2 кілограми свинячий шиї;
- 5 штук. ріпчастої цибулі середнього розміру;
- 1,5 ч. Ложки великої морської солі;
- 0,75 ч. Ложки меленого чорного перцю;
- 0,5 ч. Ложки суміші солодкої і гострої паприки;
- 0,5 шт. свіжого лимона.
Як приготувати шашлик в електрошашличніце зі свинини
Шийну частину нарізаємо на шматочки не дуже великого розміру. Пам'ятаємо, що ми готуємо шашлик нема на багатті, а в електричній шашличницю і шматочки повинні вільно в ній крутитися. М'ясо посипаємо усіма сухими спеціями і добре перемішуємо його.
Цибулини очищаємо і нарізаємо кільцями шириною 7-8 мм.
Тепер, потрібно замаринувати шашлик. Беремо глибокий посуд і викладаємо шарами м'ясо і кільця цибулі. У самому кінці додаємо сік з лимона, прямо на м'ясо з цибулею. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодне місце на кілька годин. Зі свого досвіду знаю, що маринувати шашлик краще всю ніч.
Коли прийде час, то просто насаджує по черзі на шампур м'ясо і кільце цибулі. Встановлюємо наповнений шампур з м'ясом в шашличницю. Закриваємо її і включаємо.
Через двадцять хвилин шашлик в електрошашличніце приготовлений.
Знімаємо шампура з нашої чудо-машини, укладаємо їх на блюдо і відразу несемо на стіл.
До цього часу на столі вже чекають нас готові соус, аджика і зелень з овочами. Свинячий шашлик в електрошашличніце смачний і сам по собі, а з таким доповненням - просто пальчики оближеш.