Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль
Якщо ви плануєте пікнік, то крім шашлику і традиційних м'ясних закусок, дуже рекомендую приготувати смачні мариновані печериці смажені на гриль-решітці на мангалі. Чудовий аромат і ніжний пікантний смак цих грибочків, не залишиться без похвали учасників пікніка. Дивіться мій крок за кроком оформлений рецепт з фото і переконайтеся, що приготувати смачні мариновані печериці на мангалі - грибну закуску «з димком» - насправді дуже просто.
продукти:
- печериці - 700 гр;
- часник сушений - 10 гр;
- рослинне мало - 70 гр;
- соєвий соус - 100 гр;
- сік половини лимона.
Для печериць смажених на мангалі потрібно вибрати грибочки середнього розміру, тому що вони, в процесі смаження, втрачають вологу, зменшуються в об'ємі і дрібні гриби можуть провалюватися через решітку-гриль.
зміст
- 1 Як приготувати шампіньйони на мангалі на решітці-гриль
- 1.1 Як замаринувати печериці в соєвому соусі
- 1.2 Як смажити шампіньйони на мангалі
Як приготувати шампіньйони на мангалі на решітці-гриль
Приготування слід почати з того, що гриби на десять хвилин слід замочити в холодній воді і ретельно руками або за допомогою невеликої щіточки відмити від забруднень.
Як замаринувати печериці в соєвому соусі
Далі, готуємо соєвий маринад і, перш за все, видавлюємо сік з половини лимона великого в глибоку піалу.
Додаємо в майбутній маринад рослинне масло, соєвий соус і гранульований сушений часник. Свіжий часник, видавлений через прес, в маринад краще не класти. У процесі смаження на мангалі часник обвуглиться і гриби будуть мати неприємний запах.
Маринад для печериць на мангалі гарненько перемішуємо, щоб часникові гранули розчинилися.
Потім, заливаємо підготовлені гриби ароматної сумішшю і залишаємо маринуватися на годину. За цей час можна кілька разів акуратно перемішати гриби.
Ось так виглядають добре промариновані грибочки.
Як смажити шампіньйони на мангалі
Акуратно викладаємо мариновані печериці на решітку-гриль щільно один до одного.
Смажити гриби ми будемо на мангалі з заздалегідь розпалений деревним вугіллям протягом двадцяти хвилин.
Через кожні 5-7 хвилин грати з печерицями потрібно перевертати, щоб гриби не підгоріли, а рівномірно присмажився.
Це фото я зробила перед тим, як зняти готові смажені печериці з мангала.
Ароматні, просочені спеціями і димком грибочки з решітки-гриль перекладаємо на блюдо і подаємо грибну закуску їдоках.
Що готуються печериці на мангалі вийшли дуже смачні і, на подив, були з'їдені швидше, ніж шашлик з м'яса. Приємного всім апетиту і сподіваюся, що вам припаде до смаку цей простий і швидкий рецепт на мангалі!