Листкові рогалики з маком і медом
Урізноманітнити чергові дружні посиденьки з чаєм смачними солодощами сьогодні зовсім просто: досить лише заглянути в найближчу гастрономічну лавку. Але можна запропонувати і «вкусняшки» власного виробництва. Наше кулінарне пропозицію - листкові рогалики з маком і медом. Швидкість випічки такого печива з начинкою - це використання готового листкового тіста-напівфабрикату. Покроково оформлений рецепт з фото розкриє перед вами всі важливі моменти такої випічки.
Складові:
- тісто листкове (напівфабрикат, бездріжджове) - 250 гр;
- мед - 2 ст. ложки;
- яйце (жовток) - 1 шт .;
- мак - 1,5 ст. ложки;
- борошно на підсипку.
Пропоноване кількість інгредієнтів для смачних листкових рогаликів з начинкою швидкого приготування можна, звичайно ж, збільшити, якщо вам для чайної церемонії потрібно більшу кількість порцій. Використовуваний в рецепті мед повинен бути рідким, а готове листкове тісто заздалегідь розморожується, причому, при кімнатній температурі.
Як приготувати листкові рогалики з маком і медом
Приготування починається з того, що пласт тесту-напівфабрикату викладаємо на припорошену будь борошном поверхню. Розкачуємо його в пласт тонший.
Використовуючи як трафарет тарілку або кришку, вирізаємо коло.
Ділимо його на сегменти.
Розтопленим (рідким) медом змащуємо частини тесту.
Потім їх присипаємо кулінарним маком.
Акуратно згортаємо частини кола в рогалики. Починаємо робити це від широкої частини до вузької.
Переправляємо листкові рогалики з начинкою на деко, поверхня виробів змащуємо збовтати жовтком. За бажанням, можна ще присипати цукром.
Випікаємо в розігрітій печі (180 градусів) не більше ніж 20 хвилин.
Приємного всім чаювання!
Смачні листкові рогалики з маком і медом швидко з'являться на вашому столі, якщо ви маєте звичку тримати в морозилці готове листкове тісто і маєте вдома в запасі мед і мак. При наявности потрібних для рецепта інгредієнтів, вам буде потрібно не більше півгодини, щоб спекти свіжі хрусткі рогалики з готового листкового тіста з начинкою.
Більш докладно свій простий і швидкий відео-рецепт домашньої випічки з готового листкового тіста демонструє автор - Таня Мороз.