Швидкий пиріг на кефірі з абрикосами
Яскравий, з «привабливою» зовнішністю фрукт під назвою абрикос - улюблене солодкі ласощі, використовувати яке можна на кухні в різних гастрономічних цілях. І вареньіца роблять з цих жовтих фруктів, і для десертів він добре, так, і випічка часто печеться з їх використанням. Наше сьогоднішнє кулінарне пропозицію - швидкий пиріг на кефірі з абрикосами. Він швидко готується завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів для замісу солодкого тіста. Подробиці демонструє нижче, покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- абрикоси солодкі (не зіпсована, пружні) - 4-5 шт .;
- цукровий пісок - трохи менше склянки;
- борошно (в / с) - 1 стакан з гіркою;
- масло (буде потрібно вершкове, розтоплене) - 65 гр;
- яйце (куряче, за розміром - стандартне) - 2 шт .;
- кефір (будь-якої жирності) - 0,5 склянки;
- сода - 0,5 ч. лож.
Як приготувати швидкий пиріг на кефірі з начинкою з абрикос
Оскільки для нашого абрикосового творіння в духовці потрібно не так багато часу для замісу тіста, то відразу підготуємо духовочние шафа. Виставляємо його температурні параметри на 180 градусів. Поки в духовці йде нагрівання, в миску розіб'ємо пару яєць і засиплемо до них весь зазначений в рецепті цукор.
Введені компоненти, використовуючи міксер, збиваємо. Буде досить, якщо збивати 2-3 хвилини.
Вливаємо в утворену масу розтоплене масло і кефір.
Кидаємо слідом в миску соду.
перемішуємо.
Малими порціями замішуємо муку.
Холодець тісто для абрикосового пирога готове до подальших операцій.
Частина (половинку) отриманого тесту не кефірі викладаємо, допомагаючи ложкою, в силіконову або будь-яку іншу форму. Чи не силіконову форму потрібно заздалегідь змастити жиром і притрусити борошном.
За тестом розподіляємо часточки абрикоса (природно, без кісточок). Для випічки можна використовувати як свіжі, так і заморожені або консервовані фрукти. Заморожені абрикоси потрібно заздалегідь розморозити.
Покриваємо залишилися тестом абрикосовий начинку.
Відправляємо заливний пиріг у піч, приблизно, на півгодинки.
Перед подачею швидкий пиріг на кефірі з абрикосами повинен повністю охолонути. Якщо хочете надати ласощів додаткової солодощі, то посипте верх пирога цукровою пудрою або покрийте своєї улюбленої глазур'ю.
Остиглий заливний абрикосовий пиріг на кефірі ділимо на частини і пригощаємося з улюбленими напоями!