Коржі на кефірі з м'ясом і зеленню на сковороді
Рум'яні і смачні коржі на кефірі з ароматною соковитою начинкою зваблять своїм виглядом і смаком навіть найвибагливішого гурмана. Рецепт дуже простий і підходить для приготування в домашніх умовах. Тісто готується без дріжджів, а це дозволяє скоротити час приготування. Адже приступати до формування і смаженні коржів з начинкою можна відразу після замісу тіста. Якщо вас зацікавила така страва, то простий покроковий рецепт з фото допоможе вам зробити все дуже швидко.
Складові:
- кефір або кисле молоко - 250 гр;
- борошно - 500 гр;
- яйця курячі - 1 шт .;
- сіль - ½ ч.л .;
- сода - ½ ч.л .;
- свинячий фарш - 400 гр;
- зелень кропу і петрушки - за смаком;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
Як приготувати коржі на кефірі з начинкою на сковороді
Для приготування тіста виделкою збовтуємо яйце, додаємо кефір або кисле молоко і сіль, перемішуємо до однорідного стану.
Висипаємо в рідку суміш половину борошна, зверху на неї - соду. Перемішуємо виделкою. Потім, частинами досипаємо борошно і замішуємо м'яке тісто.
Потрібно домогтися, щоб воно не липло до рук. Для цього може знадобитися досипати ще трохи борошна або навпаки, піде не все вказану кількість.
Беремося за начинку. Лук подрібнюємо в блендері або натираємо на дрібну терку. До м'ясного фаршу додаємо цибульну кашку і подрібнену зелень. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
Для формування коржів відокремлюємо шматки тесту завбільшки з великий абрикос. Кожен розгортаємо в тонкий коло, приблизно, 15 см в діаметрі. На одну половину кола викладаємо повну столову ложку фаршу, і розподіляємо однакові шаром, не доходячи по 1 см до країв.
Накриваємо начинку вільної половиною коржа, защипуємо краю. Для краси і міцності можна придавити їх виделкою. Виходить у нас, такий собі, пиріжок схожий на чебурек.
Обсмажуємо коржі з начинкою з двох сторін на середньому вогні в розігрітому рафінованій соняшниковій олії до рум'яності. Вогонь середній, коли смажимо коржі з першої сторони, накриваємо їх кришкою. В результаті, отримуємо цілу стопку ароматної смакоти.
Готові коржі з м'ясом і зеленню найкраще подавати з томатним соком. Вони хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді.