Лимонний маннік на кефірі в силіконової формі
Для любителів смачної домашньої випічки за простими рецептами пропонується до реалізації невигадливий і простий десерт - лимонний маннік на кефірі. Як ви, напевно, вже здогадалися, основний інгредієнт солодкої випічки - манна крупа. Завдяки цьому продукту лимонний пиріг виходить розсипчастим, з привабливою структурою. Десерт з манки виходить з ніжною лимонної ноткою, адже серед інгредієнтів торта присутній цей ароматний цитрусовий. Покроково оформлений рецепт з фото дасть можливість і вам приготувати смачний лимонний маннік на кефірі для своїх рідних.
Складові:
- манка - 1 стакан;
- цукор - 0,5 склянки;
- борошно - 3 ст. ложки;
- лимон - 1 штука;
- кефір - 1 склянка;
- яйце - 2 шт .;
- вершкове масло - 60 г;
- сода - 1 ч. ложка.
Як спекти маннік на кефірі з лимоном
У невелику відповідну ємність засинаємо манну крупу. Заливаємо її кефіром (кисломолочний продукт повинен бути теплим). Інгредієнти перемішуємо і залишаємо для набухання крупи на півгодинки.
В іншу миску поміщаємо цукровий пісок, курячі яйця та масло. Останній інгредієнт потрібно заздалегідь дістати з полиці холодильника. Масло має бути м'яким.
Введені інгредієнти, використовуючи міксер, збиваємо так, щоб в результаті утворилася пишна маса.
У цю пухку масу додаємо набряклу манку.
Дуже ретельно промиваємо лимон. Натираємо його яскраво-жовту шкірку. Отриману цедру відправляємо до інгредієнтів в миску.
Соду гасимо лимонним соком.
Перемішуємо міксером інгредієнти в мисці. Трохи додаємо пшеничного борошна.
Ароматне тісто для манника на кефірі готове.
Перекладаємо його в силіконову форму для кексів.
Лимонний пиріг на манки і кефірі випікаємо при температурному режимі в 180 градусів. Час приготування - від 30 хвилин. Готовність манного десерту перевіряємо дерев'яною лучиною.
Лимонний маннік на кефірі витягаємо з форми тільки після того, як він охолоне. За бажанням його можна прикрасити цукровою пудрою.
Приємного вам чаювання! Сподіваюся, що вам сподобається мій рецепт і, такий смачний і простий у приготуванні десерт, стане частим гостем на вашому чаюванні.