Лимонний кекс в хлібопічці - простий і смачний
Ароматний лимонний кекс в хлібопічці славиться швидким і дуже простим приготуванням. Блюдо виходить ніжним, з легким цитрусовим шлейфом. Ідеальний варіант цитрусової випічки до свята на швидку руку! Покроково оформлений рецепт з фото покаже всі важливі моменти приготування.
Складові:
- яйця - 3 шт .;
- розпушувач - 2,5 ч.л .;
- м'яке вершкове масло - 70 гр;
- сіль - 1/2 ч.л .;
- сік одного лимона;
- цукор - 200 гр;
- цедра одного лимона;
- борошно - 320 гр.
Як приготувати лимонний кекс в хлібопічці
Починаючи приготування потрібно підготувати всі компоненти для закладки в хлібопічку. Всі інгредієнти - яйця, лимон і масло - повинні бути кімнатної температури. Потрібно вичавити сік з одного лимона і зняти з цитруса цедру. Робити це необхідно дуже акуратно і, найкраще, за допомогою маленької терочку. Таким чином, в натерту цедру не потрапить біла частина фрукта і кекс НЕ буде гірчити.
Коли всі компоненти підготовлені, саме час збити яйця з цукром і потрібною кількістю солі. Збиту суміш потрібно просто вилити в контейнер хлібопічки.
Додати в контейнер м'яке або охолоджене розтоплене масло.
Всипати цедру лимона і сік.
Просіяне борошно разом з розпушувачем.
Надіслати контейнер в хлібопічку і виставити програму «Кекс». При відсутності такої, можна виставити режим «Здобна випічка» або «Швидкий хліб».
Простий і смачний лимонний кекс в хлібопічці готовий! Залишилося лише посипати цукровою пудрою і нарізати на порційні шматочки. Зверху випічку прикрашає рум'яна кірочка, а всередині - він м'який і дуже ароматний.
Ніжний лимонний кекс в хлібопічці не вимагає багато часу на випікання - всього навсього півтори години. А вся ваша робота полягає лише в тому, щоб завантажити компоненти в машину і ... дочекатися результату!