Заливний пиріг з ягодами або фруктами - простий і швидкий річний десерт
Легкий солодкий заливний пиріг з ягодами або фруктами - це відмінний варіант річної випічки. Пиріг можна готувати з будь-якою начинкою, головне в рецепті - це повітряний і просте тісто. Випічку можна зробити ніжнішою, замінивши маргарин на вершкове масло і підібравши солодкі фрукти, наприклад, персики, манго, банани або малину. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто освоїти його приготування в домашніх умовах.
Складові:
- яйця курячі - 5 шт .;
- ягоди - 500 гр;
- цукор - 200 гр;
- розпушувач - 2 ч. л .;
- маргарин розтоплений - 160 мл;
- цукор ванільний - 8 гр;
- борошно пшеничне - 300 гр.
Як спекти заливний пиріг з ягодами або фруктами - пишний і смачний
Спершу, варто вимити і висушити ягоди.
Охолодити яйця, після чого - розділити жовтки з білками за різними ємностей.
З'єднати цукор з ванільним і перемішати.
Борошно просіяти тричі з розпушувачем.
Збити яєчні білки в пишну піну, потім - всипати цукор.
Збивати масу до міцних пік.
Додати охолоджений розтоплений маргарин і жовтки до білків. Ще разок збити.
Помістити улюблені ягоди або рубані фрукти в форму і залити тестом. Випікати пишний фруктово-ягідний пиріг при 170 градусах. Перевірити готовність випічки можна методом сухої дерев'яної палички.
Ароматний, повітряний, легкий у виконанні і шалено смачний льотний пиріг готовий! Ось таким як на фото виходить варіант випічки десерту з полуницею і смородиною.
А ось це ще один варіант - з яблуком і персиком. Смачного!
Простий і швидкий заливний пиріг з ягодами або фруктами - відмінний варіантом випічки на швидку руку, але хороший він і для святкової подачі. Такий солодкий пиріг універсальний, тому що начинку можна підбирати під свій смак. Та й випікається десерт не більше півгодини в електричній духовці.