Найпростіший маннік на воді і яйцях з вівсяним борошном
Манна крупа «знаменита» в кулінарному світі не тільки як відмінний гастрономічний інгредієнт для приготування каші. Ця крупа використовується і для чудової домашньої випічки - литого пирога під назвою маннік. У сьогоднішньому нашому рецепті я розповім як готується найпростіший маннік на воді і яйцях. Ще одна відмінність від класичного рецепту в тому, що тісто замішуємо на рослинній олії і з вівсяним борошном. Втім, можна взяти замість вівсяної муки і звичну - пшеничне. Спекти такий же смачний заливний пиріг з манною крупою в домашніх умовах зможете і ви, використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Складові:
- манна крупа - неповна склянка;
- вода (гаряча, але не окріп) - 250 мл;
- цукор - 200 гр;
- яйце (стандартне) - 2 шт .;
- рослинне масло (рафінована) - 100 мл;
- вівсяне борошно - 130 гр;
- розпушувач (або загашенную сода) - 10 гр;
- ванілін - за бажанням.
Як приготувати маннік на воді і яйцях
Підбираємо для приготування манного тесту містку ємність. Закидаємо в неї всю крупу і весь цукор. перемішуємо.
Сипучі компоненти заливаємо кип'яченою водою (тільки не використовуємо окріп !!!). Ми залишаємо манку набухати, перемішавши її з цукром.
В отриману масу переправляємо яйця, починаємо перемішувати вміст віночком.
Далі - заливаємо в ємність масло. Знову перемішуємо до однорідного стану.
Додаємо борошно, попередньо з'єднавши її з розпушувачем і ваніліном.
Остаточно перемішуємо тісто для манника на рослинній олії.
Вийшло рідке тісто заливаємо в форму, яку рекомендується змастити маслом.
Маннік на воді і вівсяної борошні випікаємо в печі (180 градусів) близько 40 хвилин.
Увага: іспекшійся заливний пиріг виймаємо акуратно з форми, тільки коли він ПОВНІСТЮ охолоне. В іншому випадку, пиріг може розвалитися.
Сподіваюся, що мій простий маннік на воді і яйцях сподобається і вам. Приємного всім чаювання!