Суп - локшина по-домашньому: в курячому бульйоні з морквою і грінками
Локшина по-домашньому - це дуже смачний густий суп на курячому бульйоні, який дуже люблять в нашій родині. Він нам завжди приходить на виручку, за будь-яких обставин. Будь-то день після бурхливих святкових застіль або є бажання перейти на дієтичне харчування. Цей курячий суп з локшиною виявиться саме тим, що вам потрібно. Його корисні властивості складно переоцінити. Освоїти його приготування вам допоможе покроково оформлений рецепт з фото.
Нам знадобиться:
- 300 грам цільнозерновий борошна;
- 3 курячих яйця (калібр Д-1);
- 1/3 ч. Ложки дрібної солі;
- 2 літри готового курячого бульйону з морквою;
- шматочки білого хліба;
- рубана петрушка (1 ст.л для однієї порції);
- мелений перець чорний (за смаком).
зміст
- 1 Як приготувати локшину по-домашньому - в курячому бульйоні з морквою і грінками
- 1.1 Як замісити локшину на яйцях
- 1.2 Як зварити локшину по-домашньому
Як приготувати локшину по-домашньому - в курячому бульйоні з морквою і грінками
Як замісити локшину на яйцях
У миску насипаємо борошно з сіллю, перемішуємо її ручним віночком і робимо посередині ямку-поглиблення, в яку розбиваємо яйця. Взагалі, розрахунок на приготування тіста на яєчну локшину робиться так: 100 грам борошна на 1 яйце і не забуваємо про сіль. Так що сміливо можна збільшити або зменшити кількість готового тіста.
Замішуємо тісто і збираємо його в єдиний клубок, який потрібно звернути в плівку і прибрати в холодильник, щоб воно вилежатися. Тоді його легко можна буде розгортати і локшина НЕ буде рватися.
Розкачуємо тісто в довгий пласт товщиною близько 2-3 мм. Борошном присипаємо ролики на розгортальні машинці і нарізаємо / розгортає тісто на локшину. Довжину локшини регулюйте самі, я роблю її максимально довгою. Якщо машинки немає в наявності, то розгортає тісто в такій же довгий пласт, злегка присипаємо його борошном і перекладаємо кілька разів. Після цього, нарізаємо тонко за допомогою столового ножа.
Як зварити локшину по-домашньому
Відварюємо готову локшину в підсоленій воді 2 хвилини при активному кипінні. Поки локшина кипить, обсмажуємо грінки на сковороді гриль.
Відварену локшину накладаємо в глибоку тарілку, заливаємо її гарячим курячим бульйоном з шматочками моркви, посипаємо меленим перцем і рубаною петрушкою.
Густий суп на бульйоні подаємо на стіл разом грінками. Смачного!