Домашнє ванільне морозиво парфе - як зробити в домашніх умовах, детальний рецепт з відео
Ванільне морозиво парфе одне з найулюбленіших ласощів на Землі. Приготувати його в домашніх умовах з перевірених і надійних продуктів просто. Щоб мати можливість побалувати своїх близьких і гостей цим смачним десертом важливо знати цей рецепт.
Як приготувати домашнє ванільне морозиво парфе
Готувати ласощі починаємо з того, що в товстостінній каструлі доводимо до кипіння 250 мл молока, 250 мл вершків і 100 гр. цукру.
Яєчні жовтки потрібно збити з 50 гр. цукру і ванільним цукром до утворення білої, густої, повітряної піни.
Продовжуючи збивати міксером, невеликими порціями в них вливаємо гарячу солодку молочну суміш.
Отриману основу для ванільного морозива ставимо на повільний вогонь і все време помішуючи доводимо до загустіння, але не кип'ятимо.
УВАГА: як визначити готовність морозива?
Дуже просто: якщо по ложці, якою заважаємо суміш, провести пальцем і залишається слід - морозиво готово! можна вимикати.
Тепер, щоб остудити отриманий крем, ставимо каструлю на лід або холодну воду. Воду, в міру нагрівання, доведеться міняти. Суміш весь час заважаємо, до повного охолодження. Остившая суміш повинна бути гладенькою.
Збиваємо до густоти 500 мл вершків і поступово з'єднуємо їх з звареним раніше ванільним, яєчно-молочним кремом. Збиваємо до однорідності, розкладаємо в морожениці і ставимо в морозилку на 2-3 години.
Готове ванільне морозиво парфе перед подачею на стіл прикрашаємо ягодами, фруктами або горішками. Можна посипати тертим шоколадом.
Щоб зробити морозиво парфе в домашніх умовах за цим рецептом нам потрібно взяти:
молоко - 250 мл;
вершки - 750 мл;
цукор - 150 гр;
яєчні жовтки - 6 шт .;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Якщо хочете бачити, як готувати ванільне морозиво парфе, можна подивитися відео-рецепт від Бабусі Емми