Домашнє морозиво - пломбір. Рецепт приготування простий і смачний.
Морозиво пломбір в домашніх умовах приготувати досить просто. І головне, на смак наше морозиво вийде як радянський пломбір в стаканчиках. Продавалося таке смачне морозиво давно ... давно.
Щоб приготувати нам знадобиться:
вершків 33-35% - 300 г;
цукру - 150 г;
ваніліну - ¼ чайної ложки;
яєчний жовток - 3 шт .;
молока - ½ склянки (100 гр.)
Ну а тепер, як зробити домашнє морозиво пломбір.
Технологія приготування:
- кип'ятимо молоко і охолоджуємо до кімнатою температури;
- відокремлюємо жовтки від білків;
- будь-яким зручним для вас способом збиваємо жовтки до однорідного стану і з'єднуємо з остиглим молоком;
- додаємо цукор і ванілін за рецептом, перемішуємо і ставимо на водяну баню і безперервно заважаючи доводимо нашу суміш до стану тесту для млинців або згущеного молока;
УВАГА: якщо хто не знає, що таке водяна баня - розповімо. Це каструля з киплячою водою на яку зверху поміщають меншу каструлю або миску з збивають сумішшю.
- збиваємо вершки до стійких піків;
УВАГА: збиваючи, стежте за тим, що б не перевзбіть вершки, інакше у вас вийде масло, а воно не підійде для морозива.
- з'єднуємо молочно-яєчну суміш і збиті вершки, обережно перемішуючи;
- ставимо в морозильну камеру на 1 годину;
- початкуюче застигати морозиво-пломбір дістаємо з морозилки, перемішуємо міксером або блендером і знову відправляємо в морозилку на одну годину;
- через 1 годину знову дістаємо морозиво, перемішуємо і знову відправляємо наш домашній пломбір в морозилку.
Через 2-4 години (час застигання залежить від вашої морозильної камери), коли наше домашнє морозиво застигне, можемо пригощати гостей і самі насолоджуватися чудовим смаком натурального пломбіру, приготованого в домашніх умовах.
Подаючи пломбір можемо полити його варенням, присипати рубаними горіхами або мигдалем, подати зі свіжими або консервованими фруктами, а можемо і шоколадку потерти ...
Одним словом - кому, що подобається.
Ось і весь рецепт домашнього морозива пломбір. Всім смачного!