Солодкий дріжджовий пиріг з маком з трояндочок
Солодкий пиріг з маком з дріжджового тіста у вигляді трояндочок - найулюбленіший у моїх дітей. Печу його вже дуже давно. Діти давно виросли, але коли приїжджають в гості, я обов'язково пригощаю їх улюбленим пирогом з їхнього дитинства.
Рецептом болгарського пирога з маком у вигляді трояндочок поділилася моя давня сусідка. Ось з тих пір я випікаю цю смачну здобу. Ви теж зумієте самостійно зробити таку дріжджову випічку, мій детальний рецепт і покроково зроблені фото допоможуть вам в цьому нехитрому мистецтві.
Запасіться продуктами:
- дріжджі свіжі - 30 гр;
- цукор - 5 стіл. ложок (3 ложки на тісто + 2 ложки на мак);
- молоко - 1 стакан;
- борошно - приблизно 300-400 гр;
- мак - 2 стол. ложки;
- яйця - 3 шт. (2 на тісто + 1 для змащування трояндочок);
- вершкове масло - 30 гр;
- соняшникова олія;
- розпушувач для тіста - 1/2 чайної ложки;
- куркума - щіпка;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- сіль - щіпка.
зміст
- 1 Як спекти пиріг з маком з дріжджового тіста
- 1.1 Як приготувати дріжджове тісто
- 1.2 Як приготувати мак для начинки
- 1.3 Як красиво оформити пиріг з маком
Як спекти пиріг з маком з дріжджового тіста
Процес приготування пирога ділиться на кілька етапів.
Як приготувати дріжджове тісто
Свіжі дріжджі засипаємо цукром і ставимо бродити в теплому місці.
Після того як дріжджі розійдуться в цукрі, нагріваємо стакан молока і в тепле молоко додаємо всі інгредієнти: дріжджі розчинені в цукрі, 2 яйця, підігріте вершкове масло, сіль. розпушувач, куркуму, ванільний цукор.
Тепер, сиплемо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким по консистенції, але не рідким.
Ось така кулька тесту у мене вийшов в результаті.
Тесту треба дати підійти два рази, а на третій можна формувати пиріг. Добре підійшло дріжджове тісто збільшиться в об'ємі, придбає легкість і м'якість.
Як приготувати мак для начинки
Мак запарюємо крутим окропом і кип'ятимо хвилини три. Потім, зливаємо воду через ситечко і додаємо цукор. Щоб начинка вийшла ароматної і смачної, мак з цукром розтирають у ступці або в кавомолці.
Як красиво оформити пиріг з маком
Тісто, що підійшло обминали і ділимо на дві частини. Розкачуємо одну половину в пласт товщиною 3-5 мм. Злегка промазуємо тісто рослинним маслом і половину макової начинки розмазує по тесту, присипаючи трохи цукром.
Скачує з тіста рулончик і розрізаємо його на приблизно рівні частини, шириною в 2-3 см.
На одній зі сторін слепляем зовнішній шар тіста. Після такої процедури друга сторона виходить у вигляді трояндочки. Аналогічну операцію по виготовленню трояндочок проводимо і з другою половиною тіста. Форму для випічки викладаємо папером і розподіляємо у формі наші макові трояндочки. Не слід їх ущільнювати, так як в процесі випічки тісто розшириться і підніметься. Змащуємо трояндочки збитим яйцем і ставимо в розігріту духовку.
Випікаємо пиріг при температурі 200 ° С до рум'янцю. Проткніть одну з трояндочок дерев'яною паличкою, якщо вона виходить з тіста сухою, значить випічка пропеклась і її можна діставати з духовки.
Смачний солодкий дріжджовий пиріг з трояндочок з маковою начинкою прикрасить будь-яке чаювання.
Цю здобу не треба розрізати на частини, просто відламайте ароматну макову трояндочку від пирога і насолоджуйтеся! &# 128521; Приємного вам апетиту і смачного чаювання!