Сирний чізкейк з абрикосами в домашніх умовах
Батьківщиною такого розкішного і ніжного десерту як сирний чізкейк вважається Англія. У цій країні у кожної господині є свій сімейний коронний рецепт приготування цього пирога. За способом приготування чизкейки можна розділити на запечені і сирі. Для своїх домочадців влітку я обов'язково печу в духовці неймовірно смачний і ніжний варіант з абрикосами. Абрикоси надають вишуканого сирному пирога пікантну кислинку, так званий, «смак літа». Як приготувати смачний домашній чізкейк з сиром і абрикосами Ви зможете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.
Продукти для сирного пирога:
- маргарин вершковий - 170 гр;
- яйця - 4 шт .;
- ванілін - 1 пакет;
- сир - 500 гр;
- крохмаль - 2 ст.л. (З гіркою);
- цукор - 250 гр;
- борошно - 250 гр;
- абрикоси - 6-8 шт.
Для приготування цієї випічки сир краще взяти середньої жирності і стежте, щоб він був не вологий. Влажноватой сир, перед тим як додавати в випічку потрібно буде скласти в марлю і додатково віджати від сироватки.
Абрикоси для нашого десерту вибирайте стиглі, але не м'які.
Як приготувати чізкейк з абрикосами будинку
І так, для початку ми приготуємо пісочне тісто. Для цього, в більшу миску кладемо розм'якшений маргарин, цукровий пісок (100 гр), ванілін і одне яйце.
За допомогою вилочки інтенсивно перемішуємо інгредієнти.
Борошно попередньо змішану з розпушувачем просіюємо через сито і починаємо заміс тесту.
Якщо правильно дотримані пропорції повинен вийти невеликий колобочек жирного м'якого тесту.
Чізкейк краще випікати в формочке зі знімними бортами. Додатково форму годі й змащувати, так як тісто у нас жирне. Намагайтеся розподілити тісто по формі рівномірно (шаром однакової товщини). По краях форми робимо пальцями невеликий бортик (як на фото).
Після цього, форму з тестом ставимо в морозильну камеру на двадцять хвилин.
За цей час ми встигнемо приготувати начинку для чізкейку. У чашу блендера кладемо сир, цукор (150 гр), що залишилися три яйця і крохмаль.
Збиваємо масу до повної однорідності.
Якщо у вас немає блендера, то сир для чізкейку потрібно двічі протерти через сито.
Абрикоси ретельно миємо під проточною водою, а потім обсушуємо їх за допомогою паперових серветок.
Акуратно ножем розрізаємо абрикоси навпіл і витягаємо кісточки.
Дістаємо з морозильної камери форму з тестом і спочатку викладаємо в неї рівномірним шаром сирну начинку.
Після цього, розподіляємо половинки абрикос по всій поверхні чізкейку. Абрикоси слід укладати вгору шкіркою і, як би, трохи вдавлювати плоди в шар сирної начинки.
Ставимо наш сирний чізкейк випікатися в розігріту духовку на маленький вогонь на півтори години. Щоб тісто не пересихало, на дно духовки я, звичайно, ставлю невелику металеву мисочку з водою.
З плином часу пробуємо готовність чизкейка зубочисткою. Сирна начинка не маю до неї прилипати.
Після випічки не виймати чізкейк з форми до повного його охолодження інакше можна розламати ніжний десерт.
Готовий рум'яний і симпатичний сирний чізкейк з абрикосами перед подачею до столу щедро посипаємо цукровою пудрою.
Пісочне тісто нашого абрикосового чізкейку відмінно пропеклося, але не пересохло, сирна начинка вийшла ніжна і м'яка, а соковиті і стиглі абрикоси надають десерту приємну кислинку і неповторний аромат літа.
Щасти вам господині випічки і приємного апетиту.