Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла
Апетитні рум'яні сирні пончики нікого не можуть залишити байдужими. А якщо вони ще й з ароматним яблучним повидлом ... Ну як тут перед ними встояти? Запрошую вас покуштувати найсмачніший домашнє ласощі, яке гідно оцінять всі дегустатори від малого до великого. Простий крок за кроком оформлений рецепт з фото дозволить навіть початківцям кулінарам з легкістю побалувати себе і рідних смачними домашніми пампушками з начинкою.
Складові:
- борошно - 300 гр;
- дріжджі свіжі - 20 гр;
- вершкове масло - 50 гр;
- цукор - 50 гр;
- сіль - 1 щіпка;
- яйця курячі - 1 шт .;
- сир - 150 гр;
- молоко - 120 мл;
- густе яблучне повидло - за смаком.
Як приготувати сирні пончики з начинкою з повидла
Щоб зробити тісто для пончиків, насамперед розводимо пресовані дріжджі в теплому молоці. Оптимальна температура дорівнює температурі тіла, капнув крапельку такого молока на зап'ясті ви нічого не відчуєте або відчуєте легке тепло. Додаємо цукор і залишаємо все в теплому місці, щоб дріжджі ожили і почали пузиритися.
Тим часом, в глибоку миску поміщаємо сир і яйце. Сир краще брати жирний і м'який. Якщо у вас сир дуже сухий, для поліпшення смакових якостей готового блюда я рекомендую протерти його через сито.
Жирний сир, просто розминаємо виделкою, додавши до нього яйце.
У сирну масу вливаємо розведені в молоці дріжджі, додаємо дрібку солі і замішуємо м'яке тісто, поступово досипляючи борошно. Не раджу висипати всю муку відразу, адже її якість та й вологість сиру можуть бути різними. Для замісу тіста для пончиків у вас може піти трохи більше або менше заявленої кількості.
Збираємо тісто в кулю, накриваємо миску рушником і залишаємо його в теплому місці мінімум на годину.
За цей час наше тісто значно зросла.
Подивіться, яка пориста у нього структура.
Тепер, можна братися за виготовлення пончиків. Відриваємо шматочок тесту розміром з великий абрикос, розплющуємо його в коржик, в центр кладемо чайну ложку густого повидла.
Защипуємо краю тесту, ховаючи повидло, і формуємо круглий пиріжок. Ми залишаємо їх під рушником на 10-15 хвилин для вистоювання.
Смажити пампушки з сиру слід в розігрітому рафінованій рослинній олії на вогні трохи більше середнього з двох боків до рум'яного кольору.
Готові сирні пончики з начинкою з повидла викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир, а потім, посипаємо цукровою пудрою.
Якщо ви любите пончики, обов'язково використовуйте цей покроковий рецептом.
Прикладіть трохи зусиль - і всією сім'єю насолоджуйтеся смачними ласощами. Приємного вам апетиту!