Смачний заливний пиріг з яйцем, зеленою цибулею і шпинатом
Коли настає весна - шалено хочеться великої кількості соковитої зелені і в природі, і на столі! Тому, беру все дари саду-городу для салатів, легких супчиків і випічки, щоб заповнити нестачу вітамінів, що накопичився за довгий період холодів. Пропоную і вам покуштувати швидкий заливний пиріг з яйцем, зеленою цибулею і шпинатом. А докладний покроково оформлений рецепт з фото допоможе максимально заощадити час для випічки такого соковитого і яскравого пирога.
Тісто для заливного пирога на кефірі складається з:
- стакан кефіру (у мене 300 мл);
- склянка борошна (близько 240 гр);
- 1 яйце;
- 1/3 ч.л солі;
- 3 ч.л цукру;
- 1 ч.л соди.
Для начинки пирога:
- листя шпинату (близько 130 гр);
- 100 гр цибулі зеленого;
- 3 зварених яйця;
- 40 гр вершкового масла;
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
зміст
- 1 Як спекти заливний пиріг з яйцем, зеленою цибулею і шпинатом
- 1.1 Як зробити начинку для пирога
- 1.2 Як приготувати заливне тісто для пирога
Як спекти заливний пиріг з яйцем, зеленою цибулею і шпинатом
Спершу підготуйте всі продукти для тесту і начинки.
Кефір краще взяти кімнатної температури. Яйця зварити заздалегідь, а зелень вимити і дати стекти воді. Першою будемо робити начинку.
Як зробити начинку для пирога
Цибулеві пір'ячко порізати і скласти в миску.
Зелень шпинату нарізати на смуги, а після, розділити на 3-4 частини.
Зелень припустити на вершковому маслі не більше трьох хвилин.
Яйця очистити, порізати навпіл і подрібнити за допомогою вилки.
З'єднати зелень і яйця, додати сіль і перець.
Всі компоненти добре перемішати.
Як приготувати заливне тісто для пирога
Розбити яйце, додати сіль і цукор. Перемішати віночком до утворення міхурів.
Додати кефір до яйця і перемішати.
Вбити просіяне борошно з содою і перемішати тісто до однорідності.
Духовку включити на 180 градусів. Форму застелити пергаментом.
Вилити частина тесту в форму і розрівняти.
Викласти начинку поверх тесту, вирівнявши по всій поверхні.
Зверху вилити залишок тіста і вирівняти за допомогою лопатки або ложки.
Залишається просто спекти заливний пиріг з яйцем, зеленою цибулею і шпинатом. Для цього, потрібно поставити в духовку на 30 хвилин.
Щоб вийняти гарячий пиріг з форми, потрібно докласти зверху блюдо, перевернути форму і зняти пергамент.
Пиріг з яйцем і зеленню перевернути і порізати на порції. Подати до столу гарячим.
Швидкий заливний пиріг на кефірі, з достатком соковитою начинки, порадує всю сім'ю, якщо робити все з душею і бажанням!