Смачні сирні кекси з грушею томленою в спеціях
Робочий тиждень іноді хочеться закінчити вечерею з легким у приготуванні десертом. Кекс з тіста на основі сиру і груші корисний навіть малюкові непосиді. Він відмовляється їсти сирні продукти? Нехай спробує здогадатися, що вони там. А поєднання спецією, використовуваних для томління груші, розбудить у домочадців небувалий апетит. Смачні сирні кекси з грушею ви зможете швидко спекти, використовуючи мій простий, крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Сирне тісто:
- вершкове масло - 100 гр;
- яйце - 2 шт .;
- цукор - 100 гр;
- борошно - 100 гр;
- сир 9% жирності - 200 гр;
- сода - 0,5 ч.л .;
Начинка з груші:
- груша - 1 шт .;
- цукор - 100 гр;
- вода - 100 гр;
- кориця, гвоздика, бадьян, кардамон, шафран.
Як приготувати сирні кекси з грушею
Для початку, займемося грушами. Моєму їх і ріжемо на 8 частин, попередньо видаливши серцевину.
Доводимо до кипіння воду в невеликій каструлі, додаємо всі інгредієнти для начинки і тушкуємо 20 хвилин.
Начинка буде ароматні, якщо притомленим грушу з вином, а готовий набір спецій для глінтвейну полегшить завдання. Груші, бажано, використовувати твердих сортів, щоб вони не перетворилися на кашу. Шафран додасть їм сонячно-жовтий відтінок.
Коли груші стануть м'якими, відкидаємо їх на друшляк і приступаємо до приготування сирного тесту.
Щоб легше було розім'яти масло, режим його кубиками, додаємо в нього цукор і вимішуємо все виделкою, а потім міксером.
Вводимо в масу по одному яйцю, продовжуючи збивати.
Якщо робити це поступово, кекс вийде пишним.
Додаємо дрібнозернистий сир, попередньо протертий через сито або «розбитий» підходящої насадкою блендера. Соду вводимо не погашена, оскільки сир, як кисломолочний продукт погасить її в самому виробі.
Коли маса стане глянсовою, обережно додаємо борошно, вимішуючи тільки лопаткою, щоб не втратити пишність.
Ну і на завершення, з'єднуємо масу з порізаної кубиками грушею і кількома столовими ложками сиропу від неї.
Тестом наповнюємо силіконову форму, так щоб сирні кекси з грушею мали куди піднятися і ставимо в розігріту до 200 ° духовку на 20 хв.
Через зазначений час, наша ароматна домашня випічка готова.
Можна полити готові кекси сиропом від груші при подачі, що зробить їх ще більш ароматними. А шоколадна глазур здатна перетворити це просте блюдо в знахідку для святкового столу.