Сирні коржики з черствого хліба на сковороді
Що робити, якщо зачерствів хліб? Найпростіше перетворити його в гарячі бутерброди: порізати на скибочки, видалити кірки, змастити маслом, посипати тертим сиром - і на 5 хвилин в духовку або аерогриль до зарум'янювання. Але куди подіти крихти, обрізки і кірки, адже це теж хліб, а викидати будь-який хліб - грішно? Пропоную зробити швидкі, але ситні і смачні сирні коржики з черствого хліба. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото розповість як зробити це.
Як приготувати сирні коржики на сковороді
Всі хлібні залишки подрібнюємо і зсипали в глибоку миску.
Заливаємо хліб молоком для розмокання і відставляємо в сторону хвилин на 5-10.
Щоб процес йшов швидше, хлібно-молочну тюрю бажано час від часу перемішувати.
Невеликий шматочок твердого сиру натерти на дрібній тертці. Ще нам знадобиться сире яйце.
У збите яйце висипаємо сир.
Віджимаємо хліб (без фанатизму!), Якщо залишилися неразмокшіе шматочки, подрібнюємо їх руками. Віджатий хліб відправляємо в яєчно-сирну суміш.
Тісто ретельно перемішуємо. Солити не потрібно - солі достатньо в сирі і хлібі, але можна поперчити, додати сушених або дрібно порубаних свіжих ароматних трав.
Взагалі, в ці сирні коржики з черствого хліба можна покласти все, на що око впаде: роздавлений часник, в'ялені помідори, консервовані печериці, залишки м'яса, ковбаси, шинки, несолодкого сиру і т.д. і т.п. Асортимент добавок обмежений тільки вмістом холодильника і вашою фантазією! Можливий навіть варіант коржів зі смаком французьких тостів, якщо замість сиру ми додамо до збитого яйцю трохи цукру і дрібку ваніліну або кориці.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Ложкою викладаємо тісто.
Обсмажуємо з обох боків до рум'яної.
Сирні коржики працюють одночасно і хлібом, і гарніром.
Їх можна їсти і в гарячому, і в холодному вигляді, а з чим подавати - залежить від наповнювача. Наприклад, коржі з грибами особливо гарні до м'яса, а просто з сиром і яйцем - до солоної риби і зелені.